Bu illerde yaşayanlara faizsiz kredi müjdesi! İhtiyaçlarınızı tek kuruş fazla para ödemeden halledin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde 464.408 çocuk için 380,3 milyon TL Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağladıklarını duyurdu. Bu destekle çocukların eğitimli bireyler olarak yetişmeleri...

Bu illerde yaşayanlara faizsiz kredi müjdesi! İhtiyaçlarınızı tek kuruş fazla para ödemeden halledin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2022-2023 eğitim öğretim yılında 464.408 çocuğa toplamda 380,3 milyon TL Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, çocukların daha iyi eğitim alarak gelecekte bilinçli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla bu desteği sunulduğunu ifade etti. İşte detaylar...

Mahinur Özdemir Göktaş

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ 464 BİN ÇOCUĞA ANA SINIFI DESTEĞİ

Bakan Göktaş, sosyal yardım alan hanelerdeki 3-5 yaş arası çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağladıklarını açıkladı. Çocuk refahını artırmayı öncelikli hedef olarak gören Bakan, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokulu/anasınıfına kaydettirilen çocukların eğitim giderlerini Bakanlık olarak üstlendiklerini belirtti. 2022-2023 eğitim öğretim yılı içinde 464.408 çocuğa toplamda 380,3 milyon TL destek verdiklerini söyledi. İşte diğer ayrıntılar...

ana okulu

Bakan Göktaş, Anaokulu/Anasınıfı Desteği'nin çocukların beslenme, bakım ve eğitim malzemeleri için kullanıldığını belirterek ödemelerin Milli Eğitim Bakanlığı'na aylık olarak aktarıldığını vurguladı. Bu yaklaşımın ailelerin ve okulların yükünü hafiflettiğini ve çocukların daha iyi eğitim almasına katkı sağladığını ifade etti.

Bakan Göktaş, 3-5 yaş aralığındaki çocukların MEB'e bağlı anaokulu/anasınıfına devam etmelerini teşvik ettiklerini ve çocukların el becerilerini geliştirmelerine, sosyalleşmelerine destek verdiklerini söyledi. Anaokulu/Anasınıfı Desteği ile geleceğin teminatı olan çocukların eğitim hayatlarını güvence altına aldıklarını vurguladı.

Bakan ayrıca, çocukların gelişimine katkı sağlayacak eğitim materyalleri, oyuncaklar ve kitaplar dağıttıklarını ve bu konuda çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Çocukların en iyi şekilde gelişimini desteklemek ve eğitimlerine katkı sağlamak için çabaladıklarını dile getirdi.

Anaokulu/Anasınıfı Desteği almak isteyen ailelerin, çocuklarını 3-5 yaş aralığındaki MEB'e bağlı resmi anaokulu/anasınıfına kaydettirmeleri ve sosyal yardım faydalanıcısı olmaları gerekiyor. Başvuru için il/ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurmak yeterli.

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, uygun görülen ailelere Anaokulu/Anasınıfı Desteği ödemesi yapılıyor. Ödemeler, çocukların okula devam ettikleri sürece aylık olarak MEB'e aktarılıyor. Ödeme miktarı her yıl Bakanlık tarafından belirleniyor ve 2023-2024 eğitim öğretim yılı için aylık 68 TL olarak belirlendi. Bu destek sayesinde ailelerin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanması ve çocukların eğitimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.