Bu faiz oranı şaka değil! Ev araba almak isteyen 0,69 faize koşa koşa gidecek

Bankaların ortak kararıyla konut ve taşıt kredi faiz oranları düşüyor. Vakıfbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası gibi büyük bankaların indirimiyle faiz oranı %0,70'e çekilecek. İşte detaylar...

Bu faiz oranı şaka değil! Ev araba almak isteyen 0,69 faize koşa koşa gidecek

Bankaların aldığı ortak kararla konut ve taşıt kredi faiz oranlarında yaşanan artışa son veriliyor. Ekonomik zorluklarla boğuşan vatandaşların yüzünü güldüren bu gelişmeyle, kredi faiz oranlarında ciddi bir düşüş yaşanacak. Bankaların adımıyla konut ve taşıt kredisi almak isteyenler, %0,70 gibi düşük faiz oranlarıyla kredi imkanına sahip olacak.

KREDİ DETAYLARI

1

Son zamanlarda hem ekonomik sıkıntılar hem de yükselen vergi oranları nedeniyle vatandaşların alım gücü azalmıştı. Üstüne BDDK'nın aldığı kararla artan kredi faiz oranları, vatandaşları daha da sıkıntıya sokmuştu. Ancak Vakıfbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası gibi büyük bankaların faiz oranlarında indirime gitmesi, vatandaşlara umut verdi.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı gelen bu indirim müjdesi, özellikle yeni ev sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulan düşük faizli konut kredisi kampanyası, %0,70 gibi düşük bir faiz oranıyla sunulacak. Kamu Bankaları ve Özel Bankalar aracılığıyla başvuru yapabilecek olan vatandaşlar, Kentsel Dönüşüm Konut kredisi kampanyası ile avantajlı bir şekilde konut sahibi olabilecekler.

Ancak, bu avantajlardan yararlanmak isteyen vatandaşların belirli şartları taşıması gerekmektedir. 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma koşulu, gecikmiş kredi ya da kredi kartı borcu bulunmama şartları arasında yer alıyor. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında düşük faizli konut kredisi kampanyası, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için cazip bir fırsat sunuyor.