Borsada parası olanlar sevinçten uçacak! Ünlü ekonomist tüm paramı yatırırım diyerek fırsatı müjdeledi

Ünlü ekonomist uyardı! Döviz cinsinden borsa kar getirmeyecek! İşte detaylar...

Borsada parası olanlar sevinçten uçacak! Ünlü ekonomist tüm paramı yatırırım diyerek fırsatı müjdeledi

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Atilla Yeşilada, Borsa İstanbul'un gelecek aylarda dikkat çekici bir performans sergilemeyeceğini belirtti. 2023 yılında 8 milyonu aşan yatırımcı sayısı ile fenomen haline gelen Borsa İstanbul, son günlerde parite dalgalanmalarının etkisi altında, özellikle acemi yatırımcıları tedirgin ediyor.

Yeşilada, BIST100 endeksindeki gelişmelere yönelik yaptığı açıklamalarda, yeni ekonomi yönetimi tarafından başlatılan parasal sıkılaşma sürecine dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararlarıyla desteklenen bu süreç, borsada büyük getirilerin artık mümkün olmadığını gösteriyor.

Yeşilada, yüksek enflasyon nedeniyle TL bazlı getirinin yaşanabileceğini belirtse de, dolar/TL tarafındaki yükselişlerle kıyaslandığında Borsa İstanbul'dan döviz cinsinden anlamlı bir getiri beklenemeyeceğini vurguladı. Ancak, uzman isim, belirli bir gelişme yaşanması durumunda tüm birikimini borsaya yönlendirebileceğini ifade etti.

borsa istanbul

Şu anda yabancı yatırımcının 31 Mart seçim sonuçlarını beklediğini hatırlatan Yeşilada, hükümetin seçim sonrasında yeni ve kısıtlı bir 'seçim ekonomisi' izlememesi durumunda, çalışan, memur ve emekli maaşlarında yaşanacak artışlarla birlikte tüm birikimini borsaya yatırabileceğini belirtti.

Yeşilada, Borsa İstanbul'un eskisi kadar ucuz olmadığını, toplumsal bir çılgınlığın yaşandığını ve artık teknik analiz yapmanın ötesinde bir durumla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Ayrıca, 2024 yılında Eurobond ve altının önemli yatırım araçları olacağını, Türk lirasında uzun vadeli getiri beklemediğini, ancak KKM'nin tasfiye süreci nedeniyle şişirilen TL mevduat faizlerinin döviz karşısında getiri sunabileceğini iddia etti.

Uzman Atilla Yeşilada'nın bu açıklamaları, yatırımcıları gelecek dönemdeki ekonomik gelişmelere daha dikkatli bir şekilde yaklaşmaya teşvik ediyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.