Borsada parası, altını, doları olanlar dikkat! Son dakika açıklaması yapıldı

Borsa üzerinden dolar ve altın fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi. Uzmanlar tarafından dolar ve altın yatırımı için dikkat çekici uyarılar gelirken parası olanların yönünü değiştirecek analizler haberimizde yer almaktadır. İşte piyasalardaki son durum...

Borsada parası, altını, doları olanlar dikkat! Son dakika açıklaması yapıldı

Altın fiyatları yükselecek mi? sorusu son dönemlerde en çok gündemde yer alanlar arasında bulunurken nasıl bir yönde seyir edeceği merak konusu oldu. Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş açıklamalarında ons fiyatlarına değindi. FED'den gelen faiz artırımı üzerine 1900 dolar seviyelerine gerilediği ve geri çekilmelerin bu hafta gerçekleşeceğini söyledi.

Piyasadaki hareketlilik FED'in faiz artırım beklentilerinin fiyatlara yansımasıyla meydana gelen tekniksel tepki hareketleri olduğu dikkatleri çekti. Yükselişler trendinin oluşabileceği 1932 dolar seviyesinin geçileceği yönünde oldu. Gram altın fiyatları dolar kurundaki dengelenmenin etkileriyle 1600 TL üzerinde yer alacağı görülürken yükselişteki trendin başlamasıyla 1652 TL direncinin geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kritik veride özellikle çekirdek enflasyonda %5,00 olan piyasa beklentisinin altında kalınmasıyla beraber altın fiyatlarında ki yükseliş ise düzenli olarak devam edebilir. Tam tersi bir durumda ise piyasa beklentilerinin üzerinde kalan çekirdek enflasyonların altın fiyatlarını baskılaması aşikar.

piyasa

GÖZLER 12 TEMMUZ'DA

Son günlerde 1900-1930 dolar aralığında yer alan dalgalı hareketlilik altın fiyatlarının büyük ölçüde bastırıldığına işaret ediyor. ABD ekonomisine dair yavaşlama, resesyon riskleri gündeme gelirken veri akışlarına bağlı olduğu belirlendi.

Geçtiğimiz hafta yüzde 7.5'lik yükseliş ile dengeler tutulurken borsada yükselişin olacağı tahminler arasında yer aldı. Yıllık yüzde 3.1'e gerilemeler yaşanırken ABD üzerinden FED'in faiz artırımıyla 6200'ün üzerinde kalınmasıyla 20 Temmuz'da PPK toplantısına kadar pozitif sürecin olması düşünülüyor.