Bir şehirde daha ekmek fiyatlarına artış yapıldı

Bursa'da 5 liradan satılan 210 gram ekmeğin fiyatı 7,5 liraya çıkarıldı. Ekmeğin yeni zamlı fiyatı cuma gününden itibaren geçerli olacak.

Bir şehirde daha ekmek fiyatlarına artış yapıldı

Bursa Fırıncılar Odası, artan enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle 210 gram ekmeğin fiyatını 5 TL'den 7,5 TL'ye yükseltme kararı aldı.

Bursa'da 210 gram ekmeğin fiyatı 5 TL'den 7,5 TL'ye yükseldi. Enflasyon ve hammadde maliyetleri sebebiyle fırıncılar fiyat güncellemesi yaptı. Zam, cuma gününden itibaren geçerli olacak.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu, ekmeğe yapılan zamın cuma gününden itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı.

ekmekk.jpg

Başkan Çırakoğlu, fırıncı esnafının mağduriyet yaşamaması ve işletmelerin ayakta kalabilmesi için kar marjı gözetmeksizin fiyat güncellemesi yapıldığını belirtti.

Osman Çırakoğlu, yeni KDV oranlarıyla birlikte hammadde fiyatlarının büyük bir artış gösterdiğini ifade etti. "350 liraya aldığımız unun fiyatı 600 liraya çıktı. Türkiye genelinde kilogram fiyatıyla uyumlu bir şekilde hareket ettik ve hiçbir ilde yüksek fiyat belirlemedik" şeklinde konuştu.