Belediyede Maaşlar 20 Bin TL Sınırını Geçti! Yeni Personeller Alınacak!

Bir belediye daha işçilere ve personellere yüksek zam müjdesi verdi. Yapılan maaş zammının ardından belediye çalışanları, belediye başkanını coşkuyla kutladı.

Belediyede Maaşlar 20 Bin TL Sınırını Geçti! Yeni Personeller Alınacak!

Temmuz ayında açıklanan yeni memur maaşı sonrasında birçok belediyede işçilerin maaşlarına zam yapıldığı bildiriliyor. Yalova'da gerçekleşen yeni zamlı maaş sonrasında işçiler, başkanlarını omuzlara alarak büyük bir kutlama yaptılar. Çiftlikköy Belediyesi, Zirvekent AŞ ve Hizmet-İş Sendikası arasında toplu sözleşme ek protokolü imza töreni düzenlendi ve daimi işçilerin maaş artışları belirlendi. Yapılan yeni artışla birlikte işçiler büyük bir sevinç yaşadılar.

Başkan Silpagar İşçilere Müjde Verdi

Toplu sözleşme görüşmeleri Çiftlikköy Belediyesi Yeni Düğün ve Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Törene Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Hak-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz katıldı ve ek protokol sözleşmesi imzalandı.

para-2.webp

Başkan Silpagar, işçilere daha iyi koşullar sunmanın önemine vurgu yaparak, yapılan ücret artışları ve sosyal yardımları açıkladı. Protokol ile birlikte yüzde 25 ücret artışı, yüzde 86 artan yol parası, yüzde 55 artan yemek parası ve 4 bin 500 TL'lik sosyal yardım müjdesi verildi. Bu düzenlemeyle bekar işçiler için en düşük maaş 18 bin 477 TL, evli ve iki çocuklu çalışanlar için ise en düşük maaş 20 bin 90 TL olarak artırıldı.

Hizmet-İş Sendikası Başkanı Yavuz'dan Teşekkür

Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, konuşmasında emeğe değer veren Başkan Silpagar'a teşekkür ederek, çalışanların mutluluğunun halkın da mutluluğu olduğunu vurguladı.

İşçiler Coşkuyla Karşıladı

İmzaların atılmasının ardından işçiler büyük sevinç yaşadı ve bazı işçiler Başkan Silpagar'a teşekkür hediyesi takdim etti. Törenin sonunda Başkan Silpagar ve Yavuz birbirlerine anı tabağı, fincan takımı ve teşekkür plaketi hediye etti.