Bedelli askerlik ücreti güncel rakamlarla açıklandı!

Bedelli askerlik ücreti, gençlere vatani görevlerini yerine getirirken işlerini kaybetmemeleri için sunulan bir seçenektir. Temmuz 2023 itibarıyla güncellenen ücret, 122.350,80 TL'ye yükselmiştir. Bedelli askerlik hakkında detaylı bilgi için okumaya devam edin.

Bedelli askerlik ücreti güncel rakamlarla açıklandı!

Bedelli askerlik uygulaması, 2019 yılında yürürlüğe giren kanunla kalıcı olarak hayata geçirildi. Gençlerin çalışmakta oldukları işlerini kaybetmek istememeleri sebebiyle vatani görevlerini yaparken aynı zamanda askerlik hizmeti ücretini ödeyerek yerine getirmelerine olanak sağlandı.

Bedelli Askerlik ve Temel Eğitim Süreci

2019 yılında başlatılan kalıcı bedelli askerlik uygulaması, gençlerin ücret ödemelerinin yanı sıra bir aylık temel askerlik eğitimi almalarını da gerektirmektedir.

Başvuru Süreci ve Ödeme

Bedelli askerlik başvurusunda bulunanlar, başvurudan itibaren 2 ay içerisinde ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Ödenecek ücret tutarı, ödeme tarihindeki maaş katsayısına göre hesaplanmaktadır.

para-3-003.webp

Temmuz Ayındaki Zam Durumu

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan yüksek zam duyurulmuş olmasına rağmen, bedelli askerlik yapmayı planlayan gençlerin yüksek ücretlerle karşılaşma endişesi bulunmaktaydı. Ancak, memur maaşlarındaki seyyanen zam, memur maaş katsayısına dahil edilmedi. Bu sayede temmuz ayında memur maaş katsayısı %17.55 oranında artmış oldu.

Güncel Bedelli Askerlik Ücreti

2023 yılının ocak-haziran döneminde 104.084 TL olan bedelli askerlik ücreti, temmuz-aralık dönemi için 122.350,80 TL'ye yükseltilmiştir.