Başvuruya lüzum yok! Borçların tamamı siliniyor: Resmi Gazete'de müjdelendi

Borcu olanları yakından ilgilendiren haber geldi. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında 11 il derinden etkilenirken o bölgede bulunan vatandaşlara destekler tam gaz devam ediyor. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan bilgi üzerinden borçlara yapılandırma imkanı verildi. Tüm detaylar haberimizde.

Başvuruya lüzum yok! Borçların tamamı siliniyor: Resmi Gazete'de müjdelendi

Döviz kuru ve enflasyon oranlarının sıklıkla artış göstermesiyle beraber vatandaşlar borç bataklığına düşüyor. Geçinmek için borç üstüne borç yapanlara güzel haber geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgi üzerine o il ve ilçelerde olanların ödemeleri ertelendi.

11 ili derinden etkileyen asrın felaketi olarak yorumlanan depremle beraber milyonlarca kişi evsiz kalırken o bölgede çalışmalar ise tam gaz devam ediyor. Deprem bölgesinde mücbir sebep halinin devam ettiği Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yapılandırmadan ötürü oluşan ödemelerin ertelendiği bilgisi verildi. Karar Cumhurbaşkanının imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

borç yapılandırma

7256 sayılı kanun üzerinden ilgili maddeler uyarınca belediyeler ve kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarında ödenmesi gereken borçların taksit süreleri meydana gelen depremden ötürü 31 Kasım'a kadar uzatıldı.