Başvuran kış boyu doğalgaz faturası ödemiyor! Tek şartı sağlayan PTT'den parasını çekecek!

Doğalgaz faturalarınızı artık dert etmeyin! Tüm detaylar haberimizde.

Başvuran kış boyu doğalgaz faturası ödemiyor! Tek şartı sağlayan PTT'den parasını çekecek!

Doğalgaz destekleri artmaya devam ediyor! Şartları taşıyan ödemelerden faydalanacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DOĞALGAZ DESTEKLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaş doğalgaz destekleriyle ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Yapılan son açıklamalara göre yeni doğalgaz düzenlemesiyle birlikte senelik destek tutarı 1500 TL ile 3 bin 500 TL'ye yükseldi. Kış aylarında ödemeler 8 ay boyunca düzenli olarak yapılacak. Desteklerden faydalanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirleniyor. Bu senenin son 3 ve yeni senenin ilk 3 ayıyla birlikte 6 aylık doğalgaz destek ödemeleri ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatacak. 

doğalgaz destek tutarları arttı

Desteklerden faydalanmak için başvurular e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasına giriş yaptıktan sonra yapılabiliyor. Ödemeler PTT aracılığıyla hak sahiplerinin hesabına yatıyor. Ödemelere başvuru yapacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmış olması, doğalgaz arzı sağlanan bölgede ikamet ediliyor olması, ikamet adresinde ön ödemeli veya faturalı bir sayaca doğalgaz aboneliği olması, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hak sahipliği kararı verilmiş olması gerekiyor.