Banknotlarda yeniliğe gidiliyor! 200 TL'yi artık unutun: Büyükleri için hazırlık var

Uzun zamandır gündemde olan yeni banknotlar ile ilgili gelişmeler belli oldu. Tüm detaylar haberimizde.

Banknotlarda yeniliğe gidiliyor! 200 TL'yi artık unutun: Büyükleri için hazırlık var

Artık en büyük kağıt para 200 TL olmayacak! Bu para tarihe karışıyor, yenisi geliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YENİ BANKNOTLAR GÜNDEMDE

Birkaç senedir enflasyonun yüksek olması vatandaşın da ekonomik anlamda zorluklar yaşamasına sebep oluyor. Piyasadaki en büyük kağıt para 200 TL olarak kullanılıyor ancak iddialara göre yeni bir banknot piyasaya çıkacak. Merkez Bankası geçtiğimiz dönemde bu iddiaları doğrulamadı ancak 500 TL ve 1000 TL banknotların görüntüleri de internet üzerinden sızdırıldı. TL uzun zamandır değer kaybı yaşamaya devam ederken Merkez Bankası'nın enflasyon karşısında da sorun yaşamasına sebep oluyor. 

500 tl banknot basılacak

Banknotlar ekonomik zorluklara karşı dayanıklılık göstermekte zorlanırken yeni banknot iddiaları da güçleniyor. TL basım yetkisi ise Merkez Bankası'na ait, bu sebeple üretim ve basım işlemleri de Merkez Bankası tarafından denetleniyor. Aynı zamanda Darphane ise banknotların üretimlerini sağıyor. TL'nin fiziki halini ortaya çıkaran kurumlar Merkez Bankası ve Darphane işbirliği ile yeni banknotlar üstünde çalışmalarını sürdürüyor. Ekonomik dengenin sağlanması ve TL güvenilirliğinin artması için 500 TL, 1000 TL, 2000 TL banknotların basılması gündemde. TL'nin geleceği için bu durumun önemli olduğu belirlenirken Merkez Bankası yeni banknotlar için resmi bir tarih vermedi. TL değer kaybının engellenmesi ve TL güçlendirilmesi için yeni banknot basımları önemli bir adım olacak.