Bankada hesabı olanlar dikkat! Başvuru yapmayanın tüm parası sıfırlanacak

Ziraat Bankası en fazla müşteri portföyüne sahip kamu bankalarının başında geliyor. Ziraat Bankası müşteri iseniz bu haber size bakmadan geçmeyin. İşte detaylar…

Bankada hesabı olanlar dikkat! Başvuru yapmayanın tüm parası sıfırlanacak

Ziraat Bankası resmi internet sayfasından müşterilerine önemli bir duyuruda bulundu. Ziraat Bankasında hesabınız var ise bankaya uğramanız da fayda var. Detaylar haberimizde…

banka

BAŞVURMAYAN TÜM PARASINI KAYBEDECEK! BUGÜN SON GÜN

10 yıl boyunca banka hesaplarında işlem yapılmayan vatandaşların unuttuğu mevduatlarının süresi dolacak ve TMSF'ye aktarılacak. Başvurular bugün sona eriyor. Başvuru yapmayanlar paralarının tamamını kaybedecek.

Bir hesapta uzun süre kullanılmayan ve uzun yıllardır işlem yapılmayan bakiyelerin geçerliliği sona erecektir.

Hesaplarında hareket bulunmayan hesaplar Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek. Ziraat Bankası, hesaplarında para unutan veya uzun yıllardır kullanmayan müşteriler için liste ve takvim yayınladı.

Başvurunun 15 Eylül 2023 tarihine kadar yapılmaması durumunda listede yer alan kişilerin hesaplarındaki tüm paralar sıfırlanacak.

Paranın TMSF'ye aktarılması durumunda yararlanıcı istese dahi parayı geri alamayacaktır.

Ziraat Bankası'nın geçerlilik süresine ilişkin açıklaması şöyle:

"5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir."

1 Kasım 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Mevduat ve Yatırımların Kabulü ve Harcaması ile Belirli Mevduat, Yatırım, Fon ve Alacakların Kabulü ve Tediyesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 8. maddesine göre. 26333 Emanet hesapları ve masrafların bir listesini Şubat başından itibaren dört ay boyunca web sitemizde yayınlayacağız.

DEPREM NEDENİYLE BAŞVURU TARİHLERİ UZATILDI

Vadesi geçmiş hesaplar listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin 15 Eylül 2023 mesai bitimine kadar geçerli kimlik belgesi ile şubeye başvurmamaları halinde vadesi geçmiş mevduatları, emanet hesapları ve hakları geçersiz hale gelecektir. İtfa edilecek ve alacak, yasal hükümlere uygun olarak Tasarruf Mevduatı Koruma Fonuna aktarılacaktır.

BDDK'nın açıklamasına göre, daha önce 15 Haziran olarak açıklanan tarih 15 Eylül'e uzatıldı.

BDDK, yayınladığı metinde "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 27.04.2023 tarihli kararı ile ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklar için başvuru süresi 15.09.2023 tarihine uzatılmıştır.” ifadelerine yer verdi