Bakan Şimşek'ten Deprem Bölgesi İçin Müjdeli Haber!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, afet bölgesi ilan edilen yerlerdeki esnafların Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerini faizsiz ve başvuru gerektirmeden 6 ay daha erteleme kararı aldıklarını açıkladı.

Bakan Şimşek'ten Deprem Bölgesi İçin Müjdeli Haber!

6 Şubat depremi Türkiye'ye büyük bir yas getirdi ve birçok vatandaş derinden etkilendi. Bu zorlu süreçte maddi-manevi kayıplarla mücadele eden vatandaşlar için devlet, tüm imkanlarını seferber ediyor ve yeni düzenlemeler yapıyor.

Kredi Borçları 6 Ay Süreyle Ertelenecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan mevzuat çalışmalarının tamamlandığını ve 6 Ağustos'ta süresi dolacak olan kredi borçlarının ertelenmesi için gelen taleplerin değerlendirildiğini duyurdu. Depremzedelerin yanı sıra afet bölgesi ilan edilen iller ve bağlı ilçelerde faaliyet gösteren 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın toplamda 9,5 milyar lira kredi bakiyesine sahip olduğu belirtildi.

para3.webp

Başvuru Şartı Aranmıyor!

Bakan Şimşek, deprem nedeniyle işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarlara yönelik Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getirildiğini belirtti. Bu destekle, deprem sonrası bölgede faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların işlerini toparlamaları ve güçlenmeleri amaçlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, depremzedelerin yanında olmaya ve ihtiyaç duydukları desteği sağlamaya devam ediyor.