Bakan Şimşek, Ekonomik Duruma İlişkin Görüşlerini Paylaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi politikasında mali disiplini sağlamak için tedbirler aldıklarını ve Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelesine destek vereceklerini belirtti. Memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlar ve deprem kaynaklı harcamalar da vurgulandı.

Bakan Şimşek, Ekonomik Duruma İlişkin Görüşlerini Paylaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi politikasına dair yeni açıklamalarda bulunarak mali disiplinin yeniden tesis edileceğini belirtti. Bakan Şimşek, mali disiplini sağlamak amacıyla bütçe açığını kontrol altına aldıklarını ve gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti. Ayrıca, Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelesine destek olmak ve cari açığı azaltmak için para politikası ile maliye politikası arasındaki uyumu güçlendireceklerini vurguladı. Bakan Şimşek ayrıca memur ve emekli maaşlarına yapılan zamları hatırlatarak, deprem kaynaklı harcamaların 761,7 milyar TL'ye ulaşmasını beklediklerini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından önümüzdeki dönemde uygulayacakları ekonomi politikasına dair yeni açıklamalarda bulundu. "Önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz. Bunun için gerekli tedbirleri alıyoruz" ifadelerini kullanan Bakan Şimşek, "Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelesine destek vereceğiz ve cari açığı azaltacak adımlar atarak ülkemizin risk primini de düşüreceğiz" dedi.

Memur ve Emekli Maaşlarına Yapılan Zam

Bakan Şimşek, paylaşımında, "2023 yılında 15,9 milyon emeklimizi ve 4,9 milyon kamu çalışanımızı etkileyen önemli iyileştirmeler yaptık. Aylık ve ücretlerinde enflasyonun oldukça üzerinde artışlar yaparak refah seviyelerini yükselttik. 2022 yıl sonuna göre en düşük memur maaşını yüzde 141,8, en düşük emekli aylığını ise yüzde 114,3 oranında artırdık" ifadelerine yer verdi.

para-2-002.webp

Bakan Şimşek, diğer bir paylaşımında ise 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören vatandaşların yaralarını sardıklarını belirtti. Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl deprem kaynaklı harcamaların milli gelire oran olarak yüzde 3,1'e denk gelen 761,7 milyar TL'ye ulaşmasını bekliyoruz. Bu çerçevede deprem bölgesinde 179 bin konutun inşasına başlandı. Yaklaşık bir yılda 319 bin konutu depremzedelere teslim etmeyi planlıyoruz."

AKP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu memur ve emekli maaşlarına zam ve bazı vergilerde artış yapılmasını öngören torba kanun teklifine değinen Şimşek, "Mecliste görüşülmekte olan Milli Dayanışma Paketi, depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmayı hedeflemektedir. Söz konusu düzenlemeler ayrıca dolaylı olarak cari açığı kontrol altına almaya da destek verecektir."