Asgari ücrette gözleri ışıldatan tahmin! Uzman isim o rakamı geçecek diyerek müjdeledi

İktidar cenahına yakın isimlerden ekonomist Murat Muratoğlu’ndan asgari ücretlilere müjde niteliğinde açıklama geldi. Muratoğlu’nun yaptığı tahmin asgari ücretliyi sevindirirken herkes beklenti içine girdi. Özellikle Türkiye’de işçilerin çoğunun asgari ücretle çalıştığı göz önüne alınırsa Muratoğlu’nun bu açıklaması 20 milyona yakın haneyi sevindirdi. Eğer siz de asgari ücretin ne kadar olacağına dair uzmanından yapılan tahmini öğrenmek istiyorsanız haberimizi okumaya devam edin…

Asgari ücrette gözleri ışıldatan tahmin! Uzman isim o rakamı geçecek diyerek müjdeledi

 

Aralık ayının yaklaşması ile herkesin gözü asgari ücrete çevrildi. Hepimizin bildiği gibi asgari ücret, işçi tarafı, işveren tarafı ve kamu tarafı ile ortaklaşa yapılan toplantıların ardından belirleniyor. Her sene yılbaşına yaklaştıkça işçinin gözü de kulağı da asgari ücret hakkında yapılacak açıklamada oluyor. 20 milyon insanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı hakkında yapılan her yorum da ilgiyi üzerine çekiyor. Ekonomistlerin tüm dengeleri gözeterek yaptığı hesaplar sonucunda kendi tahminlerini paylaşması da burada karşımıza çıkıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın göreve gelmesinden beri tüm ekonomistler, kamu çalışanlarına, özel sektör çalışanlarına ve işçilere normalde yapılandan daha az oranda zam yapılacağından endişe duyuyor. Peki ünlü ekonomist Murat Muratoğlu bu konu hakkında nasıl bir açıklama yaptı? İşte tüm detaylarıyla haberimizde.

asgari ücret

15 bin 200 lirayı aşabilir

Asgari ücrete yüzde 25 zam gelirse 14 bin 252, yüzde 30 zam yapılırsa 14 bin, yüzde 35 zam yapılırsa 15 bin 392 eğer yüzde 40 zam yapılırsa ise 15 bin 962 lira olarak çalışanların cebine girecek. Ünlü ekonomist Murat Muratoğlu da bu minvalde A Haber’de katıldığı bir programda asgari ücrete dair tahminlerini paylaştı. Canlı yayında görüşünü bildiren ekonomist Muratoğlu, asgari ücrete yapılacak zammın temmuz ayında yapılan ara zamdan da fazla olacağını tahmin ettiğini söyledi. Murat Muratoğlu, asgari ücrete temmuzda yapılacak ara zamda beklentinin üzerinde bir artış olacağını beklediğini dile getirdi. Muratoğlu, asgari ücretin 15 bin 200 lirayı aşabileceğini ifade etti. Buna göre asgari ücrete yüzde 35 zam gelirse Murat Muratoğlu, tahminini doğru tutturmuş olacak.

asgari

Yüzde 35 ila yüzde 40 arasında

Muratoğlu, katıldığı programda asgari ücrete yapılacak yılbaşı zammında beklentinin üzerinde bir artışın olacağını düşündüğünü aktararak, asgari ücretin 15 bin 200 lirayı aşacağını düşündüğünü, bu oranında yüzde 35 ila yüzde 40’a tekabül ettiğini söyledi.

Yukarıda bahsettiğimiz üzere Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın kredi sıkılaşması, iç talep daraltması, liralaşma stratejisi ile enflasyonla mücadele önlemleri aldığını için Muratoğlu da enflasyon oranına dikkati çekti. Asgari ücrete yapılacak zamda enflasyon oranının büyük ölçüde etkili olacağının altını çizen ekonomist Muratoğlu, enflasyonun yüzde 70’e doğru çıktığını hatırlattı.