Araç sahiplerini sevindiren indirim haberi! Gece yarısından sonra 1,94 TL'lik indirim pompaya yansıyacak

Akaryakıt fiyatlarında son dönemde yaşanan artış nedeniyle araç sahipleri yeni fiyatları yakından takip ederken şimdi de akaryakıt indirimi haberleri geldi. Açıklamaya göre benzin fiyatına 1 lira 94 kuruş indirim yapılacak. Güncel akaryakıt piyasası fiyatları şöyle..

Araç sahiplerini sevindiren indirim haberi! Gece yarısından sonra 1,94 TL'lik indirim pompaya yansıyacak

Bir önceki çeyreğe göre neredeyse iki katına çıkan akaryakıt fiyatları, ÖTV zammı ve güçlü doların etkisiyle satın alınamayacak seviyeye yükselmişti. Fakat gelen son haberler araç sahiplerini biraz daha sevindirecek. Sektörden gelen duyuru ve bilgilere göre çarşamba akşamından itibaren benzinde yeni indirimler uygulanacak.

27 Eylül Çarşamba günü itibariyle benzinin litre fiyatına 1 lira 94 kuruş indirim yapılacak. İndirimlerin ardından benzinin litre fiyatı İstanbul'da 36 lira 66 kuruşa düşerken, İzmir'de 37 lira 36 kuruşa düşecek. Benzinin litre fiyatı Ankara'da ise 37 lira 26 kuruş olacak. Motorinin litre satı fiyatı ise 40 lira üzerinde seyrediyor.

Araç sahiplerini sevindiren indirim haberi

Son zamanlarda akaryakıt fiyatları defalarca arttı. Mayıs ayındaki seçimler öncesinde benzinin litresi yaklaşık 19 lira, mazotun litresi ise 18 lira civarındaydı. Akaryakıt fiyatları dört ayda iki katından fazla artmış oldu.

Nasıl hesaplanır?

Türkiye'de benzinin ve motorinin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatı üzerine ÖTV ve EPDK payları eklenerek KDV'siz rafineri satış fiyatı elde edilir. Gümrüksüz bir rafinerinin fiyatı hesaplanırken, gümrüksüz bir rafinerinin maksimum satış fiyatı, günlük CIF Akdeniz ürünün fiyatı ve Akdeniz-İtalya piyasasında günlük olarak yayınlanan dolar döviz kuru dikkate alınarak sabit bir değerle hesaplanır. Fiyatlar, dalgalanma farkı dikkate alınarak karar verilmektedir. Bu hesaplamaya göre dağıtım şirketlerinin uyguladığı fiyatlar, rekabet ve özgürlük nedeniyle şirketten şirkete ve şehirden şehire biraz farklılık gösterebilmektedir.