Araç sahipleri saat 00.00'dan önce harekete geçsin! Bu kez akaryakıta çok büyük zam geliyor

Akaryakıt zamlarının sonu gelmiyor! Seçimden beri motorine gelen zam yüzde 100’ü, benzine gelen zam ise yüzde 94’ü geçti. İşte ayrıntılar...

Araç sahipleri saat 00.00'dan önce harekete geçsin! Bu kez akaryakıta çok büyük zam geliyor

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına bir yenisi daha eklendi. Son zamla birlikte benzin litre fiyatına 1,65 lira zam geldi. Bu artış, motorin fiyatlarına daha önce yapılan zamlarla birlikte dikkat çeken bir yükselişi beraberinde getirdi. Seçimlerden bu yana motorine yüzde 100, benzine ise yüzde 94'lük bir zam uygulanmış oldu.

13 Eylül tarihinden itibaren motorin fiyatlarına 2,06 lira zam yapılmış ve litre fiyatı bazı illerde 40 lirayı aşmıştı. Bu zamdan hemen sonra benzin fiyatlarına da 14 Eylül itibarıyla 1,65 lira zam geldi. Son zamlarla birlikte benzinin litre fiyatı 38,52 liraya yükseldi.

Akaryakıt fiyatlarındaki art arda gelen zamlar, vatandaşları ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor. 16 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararı ile 5 liralık ÖTV artışı uygulanmış, KDV'nin de dahil edilmesiyle litre fiyatlarına 6 lira zam gelmişti.

akaryakıt zammı

Seçimlerden bu yana akaryakıt fiyatları yüzde 80'in üzerinde bir artış gösterdi. Seçimlerden önce benzin fiyatları 19,81 lira iken motorin fiyatları 18,59 TL seviyesindeydi. Yılbaşında ise benzin 19,48 lira, motorin ise 22,06 liradan satılıyordu.

Son zamla birlikte benzin fiyatları seçimlerden bu yana yüzde 94 zamlandı. Motorin fiyatlarındaki zam oranı ise yüzde 100'ü aştı.

Akaryakıt fiyatlarındaki bu hızlı yükseliş, sürücülerin ve işletmelerin bütçelerini ciddi şekilde etkiliyor ve geleceğe dair endişeleri artırıyor. Gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek yeni zamların, araç sahiplerini daha fazla düşündürmesi bekleniyor.