Arabasını muayeneye götürenler dikkat! Hemen başvuranlar parasını geri alacak

Araç muayenesi yaptıranlara para iadesi müjdesi! Araç muayene ücretleri ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

Arabasını muayeneye götürenler dikkat! Hemen başvuranlar parasını geri alacak

Trafiğe çıkan her aracın belirli aralıklarla muayeneden geçmesi gerektiği bilgisiyle birlikte, araç muayenesi sisteminde flaş bir değişiklik yaşandı. Bu değişiklikle birlikte, araç muayenesini kredi kartıyla ödeyen sürücülerin ilave ücretlerini geri alabilecekleri açıklandı.

araç muayenesi

Ekonomist Cahit Saraçoğlu, konuyla ilgili önemli bir açıklama yaparak, araç muayenesinde kredi kartıyla ödeme yapıldığında alınan ilave ücretin hukuksuz olduğunu belirtti. Saraçoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Dikkatli olun. TÜVTÜRK'ün kredi kartı ödemelerinde aldığı ilave ücret hukuksuz... 2022 Ağustos ayında TÜVTÜRK üzerinden araç muayenemi kredi kartıyla ödeme yaparken ilave olarak tahsil edilen 12.41 TL ücreti tüketici hakem heyetine itiraz etmiştim. Tüketici Hakem Heyeti (THH) bu durumu ayıplı hizmet olarak nitelendirdi."

araç muayene

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesi için kredi kartıyla ödeme yapan sürücüler ilave ücretlerini geri alabilecekler. Bu değişiklik, milyonlarca sürücüye 'para iadesi' müjdesi olarak değerlendiriliyor.

Aşağıda, araç muayene ücretleri yer almaktadır:

Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork: 1.130,44 TL

Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler: 1.528,10 TL

Traktör (römorklu ve römorksuz), motosiklet, motorlu bisiklet: 575,84 TL