Ankaralılar isyan edecek! Tanesi 3-5 TL değil, 15 TL'ye fırladı

Ankara Simitçiler Odası'nın başkanı Savaş Delibaş, simitin başkentte 15 TL'ye satılacağını açıkladı. Delibaş, açıklamasında “Alım gücünün düşük olduğu bir dönemde 15 TL esnafın sorununu çözmüyor... Bugün özellikle emeklilerden, öğrencilerden, geliri düşük vatandaşlardan özür dileriz, bu artışı yapmak zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

Ankaralılar isyan edecek! Tanesi 3-5 TL değil, 15 TL'ye fırladı

Ankara'da simite zam geldiği bildirildi. Haberi, Ankara Simitçiler Odası'nın başkanlık görevini yürüten Savaş Delibaş verirken Delibaş, simitin Ankara'da 15 TL'ye satılacağını duyurdu.

En son simit artışı 31 Temmuz'da 10 TL olarak belirlenmişti. Ankara'da simit artık 15 TL'den satılacak.

Ankarada simit 15 tl

Simit fiyatına zam yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen ve Ankaralılardan bu konuda özer dileyen Savaş Delibaş, söz konusu fiyat artışı hakkında şöyle konuştu:

"Maalesef bugün yine fiyat artış haberleriyle karşınızdayız. Temmuz 2023'te 10 TL olarak kararlaştırdığımız simit fiyatı 15 TL oldu. Sebebi ise hammadde, kira fiyatları ve örtüşen hizmetler fiyatları artırıyor.

Alım gücünün düşük olduğu bu dönemlerde 15 TL satıcının sorununu çözmüyor ama maalesef bu seviyeyi yükseltmek zorunda kaldık. Bugün bu seviyeyi artırmak zorunda kaldığımız için başta emekliler ve öğrenciler olmak üzere düşük gelirli vatandaşlardan özür dileriz.

Susam fiyatları, un fiyatları ve doğalgaz işçilik maliyetlerinde yüzde 200'ün üzerinde zorunlu artışlar var. Herkesten özür dilerim. Ancak özür dilemesi gereken sadece biz değiliz, özür dilemesi gerekenler öne çıkıp özür dilemeli."