Altın ve Dolar sahipleri için heyecan verici haber: Merkez bankası geceyarısı kararını açıkladı!

Merkez Bankası, yatırım hesaplarıyla ilgili önemli kararlarını duyurdu. Detaylar haberimizde.

Altın ve Dolar sahipleri için heyecan verici haber: Merkez bankası geceyarısı kararını açıkladı!

Merkez Bankası, Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümü Destekleme Tebliği ve Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümü Destekleme Tebliği olmak üzere iki başlık altında değişiklikler yapmıştır. Yurt içindeki bireyler artık 31 Ağustos itibariyle bankalardaki altın, dolar, Euro, İngiliz sterlini gibi fonlarını TL'ye dönüştürebilecekler. Teknik değişiklikle, başlangıç tarihi 30 Haziran olan işlem, 31 Ağustos olarak güncellenmiştir. Merkez Bankası'nın aldığı kararlar şunlardır:

Yatırım Hesaplarıyla İlgili Yeni Kararlar

  • Döviz cinsindeki hesaplarla ilgili yapılan değişikliğe göre, gerçek kişiler 31 Ağustos itibariyle bankalardaki dolar, Euro, İngiliz sterlini gibi mevduat ve katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecekler. Hesap sahipleri, istekleri doğrultusunda belirlenen dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevirme işlemleri gerçekleştirebilecekler.

Kur Hesaplarıyla İlgili Değişiklikler

  • Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümü Destekleme Tebliği'nin 4. maddesi birinci fıkrası Resmi Gazete aracılığıyla yayımlandı. Yurt içinde yerleşik gerçek kişiler, 31 Ağustos; yurt içinde yerleşik tüzel kişiler ise 30 Haziran itibariyle ABD doları, Euro, İngiliz sterlini döviz hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesapları bakiyelerini, hesap sahiplerinin isteği doğrultusunda belirlenen dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevirebilecekler. Tebliğ, yayım tarihinde yürürlüğe girecektir. Tebliğ hükümleri Merkez Bankası Başkanı tarafından yürütülecektir.

altin-manset.jpeg

Altın Hesapları Tebliği

  • Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılım Hesaplarına Dönüşümü Destekleme Tebliği'nin 4. maddesi birinci fıkrası Resmi Gazete aracılığıyla yayımlandı. Yurt içinde yerleşik gerçek kişilerin 31 Ağustos; yurt içinde yerleşik tüzel kişilerin ise 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle mevcut olan altın hesapları, hesap sahibinin isteği doğrultusunda belirlenen fiyat üzerinden TL'ye çevrilebilecektir. Bu tebliğ, yayım tarihinde yürürlüğe girecektir. Tebliğ hükümlerini Merkez Bankası Başkanı yürütecektir.