Altın fiyatlarının şirazesi o tarihte kayacak! İslam Memiş rekor için iki tarihi işaret etti

İslam Memiş Şubat ve Mart ayına işaret ederken bomba itiraflar geldi. Finans analisti gram altında bugün girdiğiniz şubat ayıyla beraber tahminler şaşırttı. Gümüş, dolar ve borsa üzerindeki beklentiler haberimizde.

Altın fiyatlarının şirazesi o tarihte kayacak! İslam Memiş rekor için iki tarihi işaret etti

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, zaman dolduğuna dikkat edilmesi gerekenlere değindi. Gram altında şubat ve mart ayı beklentisini rakamsal olarak açıklanırken Memiş, gümüş tarafını da yorumlarken, dolar ve borsa için yatırım yapacakları uyardı.

Borsa İstanbul 100 endeksi değerlendirmelerde bulunurken İslam Memiş, 8496 puanla gün tamamlanırken pozitif görüntüyle devam ettiği açıklandı. 8500 direnci olurken destek seviyesi çalışabilir uyarımlar yapıldı. Uzun vade için devamlılık gösterirken dolar endeksinde gerilemeler yaşandı. Euro dolar paritesindeki beklentiler 1.08-1.09 aralığında oluşurken devamında ise 1.08 çalıştı zaten, buradan tekrar 1.10 yükselişi beklentisi oluştu. 1.09 altındaki rakamlar ucuzlanmalar yaşandı.
ons altın
2024 yılında merkez bankalarının altın üzerinde talepler artış gösterirken bu da ons altını destekleyen, pozitif destekleyen faktörlerin aralığında yer aldı. Memiş, gram altın tahminlerini açıklarken gram altın fiyatlarında resmi kur üzerinde 2000 üzeri kırılırken serbest piyasalarda ise 2055-2065 TL seviyelerinde gram altın görüldü. Yükselişlerin devam edeceğini bu haftanın fırsat olduğunu ifade etmiştim.
Şubat ayında 2090, mart ayında 2150 TL seviyelerine gelinmesi hedeflenirken gram altın yaz aylarında 2500- 2700 TL, yılın son çeyreğinde ise 3000 TL görmesi yönünde yorumlar yapıldı.

Gram gümüş 22.73 lira seviyesinde. Geçen hafta 22 liraya kadar geri çekilme vardı. Bu sene içerisinde 32 TL'yi beklentisi devamlılık gösterecek. Farklı gelişmeler üzerine uzun vadede yol gidileceği izlemlendi.