Altın fiyatlarının şirazesi kayacak! Düğün altınlarını o tarihten sonra bozduran yaşadı!

Türkiye'de altına ilişkin yorumlarıyla dikkat çeken İslam Memiş, Eylül ayı gram altın fiyatına ilişkin öngörülerini aktarırken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirim sinyalinin olası etkisini de anlattı.

Altın fiyatlarının şirazesi kayacak! Düğün altınlarını o tarihten sonra bozduran yaşadı!

Finans uzmanı İslam Memiş, son açıklamasında gram altının fiyatı tahmininde Eylül ayından bahsetti. Memiş, aynı zamanda Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirim sinyali potansiyel etkisini de tartıştı.

İslam Memiş, YouTube kanalından yaptığı açıklamada yatırım tavsiyesi vermediğini vurgulayarak şöyle konuştu:

Altın fiyatlarının şirazesi kayacak

"Borsa İstanbul günü 9668 puanla tamamladı. Haftayı %2,5 düşüşle kapattı. Borsada beklenen fiyatı 9.400 dolar olarak açıkladık ve bu fiyat bizi haklı çıkarmaya devam etmekte. Borsada bekleyenlere sinyal. Sizi tekrar gümüşte görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Gümüşten çıkıp halka açılabiliriz ya da altının yarı fiyatına halka açılabiliriz ama şimdilik beklemeye devam edeceğiz.

Dolar kuru 33,96 TL. Serbest piyasada döviz kuru 34 liranın üzerinde. Resmi döviz kuruyla serbest piyasa kuru arasında uçurum var. Bankalardan fiziksel olarak dolar çekip açık piyasada satmamız gerektiğini söyledim. Daha karlı. Önümüzdeki hafta itibariyle resmi döviz kuru ve serbest piyasanın yeniden entegre olacağını söyleyebiliriz. Dolar uluslararası piyasalarda değer kaybetti.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın söylediğine göre dolar değer kaybetmiş durumda. Dolar endeksi tahmini 92 idi. Ben öyle tutuyorum. Bu haftayı 0,68 dolar kazançla kapatıyorum. Tahminim yıl sonu için 1,12 dolardı. 1,1196 veya 1,12 görüldü. Bu beklenti daha önce de karşılanmıştı. Ne tür açılışların yapılacağına dair önümüzdeki haftalarda bir cevap alacağız.

Ons altının fiyatı 2.510 dolar. Bu hafta ons altının fiyatı 2.470 dolara düştü. Bu hafta beklediğimiz şey buydu ve gerçekleşti. Burada satın aldık. 2.518 dolara yükseldi. Bu hafta altın fiyatları 2.532 dolara tarihi rekora yükseldi ancak ardından altın fiyatları ons başına 60 dolar düştü. Oralarda alanlar almıştır ve işi bitirmiştir. 2.520 dolarda direnç var ve altında 2.497 dolarda destek var. Gelecek hafta hangi bant aralığını takip edeceğimi daha net yorumlayacağım.

Powell faiz indirimlerini duyurdu. Piyasada heyecan vardı. Kapalıçarşı'da 1 gram altının fiyatı 2 bin 806 lira. Fiziki anlamda gram altın da 2 bin 813 lirayla tarihi rekor kırdı. Bant aralığı 2830-2880 idi ve bunu Eylül ayında göreceğiz. Ağustos ayında en yüksek fiyat 2 bin 813 lira oldu. Her ay yeni rekorlar kırılıyor. Altını olanlar onu muhafaza etmelidir. Beklentilerimiz 3 bin ila 3 bin 500 lira aralığında.”