Altın fiyatlarında son 15 gün! Kuyumcular bas bas bağırdı!

Altın yatırımcılarının bu aralar en çok merak ettiği konulardan biri de altın fiyatlarının ay sonu ve yıl sonu seviyeleri. Özellikle İslam Memiş'in son değerlemesi yatırımcıların ilgisini çekti. Uzman isim, altın ve para piyasalarına ilişkin analizleriyle tüm dikkatleri üzerine çekerken bu alandaki öngörülerini tek tek aktardı.

Altın fiyatlarında son 15 gün! Kuyumcular bas bas bağırdı!

Altın yatırımcılarının bu aralar en çok merak ettiği konulardan biri de altın fiyatlarının ay sonu ve yıl sonu seviyeleri. Bu çerçevede altın ve para piyasalarının uzman isimlerinden İslam Memiş, piyasalar hakkında yaptığı analizlerini anlattı.

İslam Memiş, ABD enflasyon istatistiklerinin açıklanmasının ardından son dönemde altın fiyatlarındaki hareketlere dikkat çekerken ayrıca borsa, euro ve dolar gibi çeşitli kategorilerde geleceğe dair tahminler de paylaştı. Ağustos ayı sonunda gram altının fiyatının 2 bin 730 TL olmasının beklendiğini, yıl sonuna doğru bu değerin 3 bin TL ila 3 bin 500 TL'ye ulaşabileceğini öngördü.

"Ekonomik eğilimler ve bunların altın fiyatına etkisi"

İslam Memiş'in analizi merkez bankası ve piyasa politikalarına odaklanıyor. Uzman isim, Merkez Bankası (TCMB) ile diğer merkez bankalarının bu yılın ikinci yarısı faiz indirimi yapılması olasığını değerlendirdi. Özellikle TCMB'nin Kasım ile Aralık aylarında faiz oranlarını toplamda 500 baz puan indirebileceğini öne sürdü. Böyle bir hamle gelişmiş ülkelerin de benzer politikalar benimsemesine yol açabilir.

Altın fiyatlarında son 15 gün

Bu tür faiz indirimlerinin yatırımcılar açısından döviz kurlarıyla birlikte emtia piyasalarının üzerinde de önemli bir etkisi olabilir. Memiş, merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmesi durumunda diğer varlıkların dolar karşısında yükselebileceğini ve dolar endeksinin 100'ün altına düşebileceğini söyledi. Bu, altın gibi güvenli liman şeklinde görülen varlıklarına olan talepleri de artırabilir.

"Faiz indirimlerinin ekonomiye etkisi"

Faiz indirimlerinin potansiyel etkisi para piyasalarıyla sınırlı değil. Bu değişiklikler vatandaşların ve yatırımcıların günlük yaşamlarına yansıyacak ve aynı zamanda kira ve konut piyasalarını da etkileyebilecek.

İslam Memiş, düşük faiz oranlarının borç verme fırsatlarını açmasının beklendiğini ve bunun da emlak fiyatlarında artışa yol açabileceğini söyledi.

Memiş'in tahminleri altın yatırımcılarıyla ve genel olarak ekonomiyle ilgilenen herkese yönelik önemli tavsiyeler içeriyor. Ancak bu tür tahminlerin nihai olmadığını ve piyasa koşullarına göre değişebileceğini unutmamak gerekir. Bu nedenle yatırım kararlarının dikkatli bir şekilde ve geniş perspektiften değerlendirilerek verilmesi gerekmektedir.