Altın fiyatları o tarihte iki katına çıkabilir! Uzman isim altın borcu olanları korkuttu

Yatırımcılar, altın fiyatlarındaki son gelişmeleri takip ediyorlar. Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, Fed'in faiz kararı öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Uzman isim tarih vererek "altın iki katına çıkacak" diyerek yatırımcıları uyardı.

Altın fiyatları o tarihte iki katına çıkabilir! Uzman isim altın borcu olanları korkuttu

Altın fiyatlarının son durumu, Fed'in faiz kararlarından önce de kamuoyunda merak konusu olmuştu. Fed Başkanı Jerome Powell bugün Fed'in faiz kararlarını açıklayacak. Bu arada para piyasası uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını Fed'in faiz kararı öncesinde dalgalanmalar konusunda uyardı.

"3.000 500 TL rakamlarını telaffuz etti"

İslam Memiş, altının ne zaman iki katına çıkacağına dair tahminlerini yayınladı ve yatırımcıları volatilite konusunda uyardı. Memiş, güvenli varlık olarak değerlendirilen altının fiyatını 3.500 TL olarak belirledi ve açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Bir ons altın 1.921 dolar. 1.930 dolar test edildi ve geri döndü. Baskılama süreci Fed'e kadar devam etmekte. Teknik olarak 1.900 ila 1.930 dolar aralığını takip ediyor. Rallinin devam etmesi için 1930 seviyesinin üzerine çıkması, düşmesi için ise 1900 seviyesinin altına düşmesi gerekiyor. Dar bir aralıkta. Elinde doları olanlar ons altının düşüşünü fırsat olarak görebilir. Altın, gümüş ve euroyu parite üzerinden bozdurabilirsiniz. Ons tarafında rüzgar yönü Ekim ayından itibaren tersine dönecek ve 2000 seviyelerini göreceğiz. Orta ve uzun vade görünüm olumlu.

Altın fiyatları o tarihte iki katına çıkabilir

“Bu fiyatlar kalıcı değil”

1 gram altın 1660 lira seviyelerinde os. Seviye 1.700 ile 1.708 lira arasındadır. 1700'ün altındaki herhangi bir seviye, orta ve uzun vadede bir satın alma fırsatı olarak değerlendirilmelidir. Bu fiyatlar kalıcı değildir. Fed toplantısına kadar baskı devam edecek. Bu nedenle Fed toplantısının ardından altın fiyatlarında yükselişe hazırlanın. 19. yüzyıl rakamlarından bahsetmeye başlayalım. Doların gücü nedeniyle ons tarafında gördüğümüz gram altının düşüşünü göremiyoruz.

Ekim ayına dikkat!

Ekim ayında ons ve gram altın için yeni rekorlar bekleniyor. Bu zulme hazırlıklı olmalıyız. Ekim ayına hazırlanın. Bu altın yatırımcıları için bir fırsattır. "2024'te 2 bin 500 liranın, 2025'te ise 3 bin 500 gramın üzerinde altın göreceğiz"