Altın bozdurmak isteyenler durun! O tarihten önce bozduran zarar edecek!

Finans piyasaları uzmanı, İslam Memiş, altın fiyatlarının kademeli yükselişiyle ilgili beklenmedik bir açıklama yaptı. Haberimiz, YouTube kanallarında paylaştığı yeni bir videoda, altın borsalarına ve ilk kez altın alacaklara önemli tavsiyeler veren bir uzmanın açıklamasının tüm şaşırtıcı ayrıntılarını içeriyor.

Altın bozdurmak isteyenler durun! O tarihten önce bozduran zarar edecek!

Dünya pazarındaki hareketlilik, Türkiye'deki ekonomi alanını derinden etkiliyor. Enflasyonist baskı, döviz kuru oynaklığının olduğu bir dönemle ilgili olsa da, kısa süreli dalgalanmalarla altının değeri her geçen gün artıyor. Para piyasası uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sırasında yine vatandaşları uyardı. Yatırım odaklı tüm vatandaşlara da eleştirel açıklamalarda bulunan Memiş, "Bu kez rekor yenilense bile yorgunluk burada." ifadelerini kullandı.

Uzun vadeli yatırıma vurgu yapan İslam Memiş, hisse senedi yatırımcılarına da uyarılar yaptı. Yeni sezonda kısa vadeli yatırımcıların borsada beklenmedik etkilerle karşılaşabileceği konusuna değinen Memiş, konuşmasında uzun vadeli yatırımcılara yönelik şimdilik bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Altın bozdurmak isteyenler durun! O tarihten önce bozduran zarar edecek!

“AGRESİF ATAKLAR BİTTİ!”

Dünya piyasasındaki ekonomik kriz dönemi, Amerikan enflasyonunun etkisi ve Çin'in ihracat baskısı doların yükselmesine neden oldu. Böyle bir durumda İslam Memiş, "ileriye dönük agresif atakların olmayacağını" ve yeni sezonda kademeli artışın hızla devam edeceğini duyurdu. Dolar kurundaki artış euro kurundaki düşüşü tetikledi. "Eurodaki bu zayıflama yeni bir alım fırsatı olarak görülebilir" diyen İslam Memiş, dolar bozdurmak isteyenlere biraz beklemelerini tavsiye ederek, "Bu süreçte dolardan bir süre uzak durun" dedi.

BU TARİHE DİKKAT "DÜŞÜŞLER KALICI DEĞİLDİR"

İslam Memiş, YouTube platformunda paylaştığı bir videoda yeni sezonun altın gramı hakkında rekor tahminlerde bulundu. "Ons üzerindeki baskı hafifledi. 1.890 destek seviyesinde çalışıyor gibi görünüyor. 1.902'ye kadar geriledi. Bu çıkışlar, dolar veya euro karşısında pariteyi değiştirecek bir yatırım fırsatı" diye konuşan Memiş'in yeni bir alım fırsatı gördüğü bölümün ardından yaptığı kritik açıklamasında "Ekim ayından 2000'den fazla atak geliyor. Ekim ayında ons altın 2150'ye ulaşabilir. Kayıplar kalıcı değil" ifadelerini kullandı. Memiş, ayrıca sürecin doğru değerlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.