Akaryakıtta Yeni Zam İhtimali: Benzin Ve Motorine Yeni Zamlar Mı Geliyor?

Akaryakıttaki son gelişmeler araç sahipleri tarafından araştırılıyor. Petrolde varil fiyatının 95 dolara kadar tırmanması piyasada endişeleri güçlendirdi. Bu gelişme benzin ve motorin fiyatlarında bir değişimin olup olmayacağı sorularını akla getirdi. Peki “Akaryakıtta yeni zamlar yolda mı? Benzin ve motorine zam mı gelecek?”

Akaryakıtta Yeni Zam İhtimali: Benzin Ve Motorine Yeni Zamlar Mı Geliyor?

Türkiye’de satılan akaryakıt fiyatları uluslararası piyasada yaşanan gelişmelere paralel olarak değişiyor. Brent petrolün varil fiyatı 95,63 dolara yükselmesi akaryakıt fiyatlarında zam haberinin habercisi olarak algılandı. Peki “Akaryakıtta yeni zam olacak mı? Benzin ve motorine zam mı gelecek” İşte merak edilen ayrıntılar…

Petrolde stokların kritik seviyelere düşmesi, fiyatların ateşini yükseltti. Petrolün varili ilk kez varil başına 95 dolar seviyesine dayandı. Küresel piyasalarda 100 dolar endişeleri artarken hem sanayide hem de bireysel kullanıcı bazında akaryakıta zam endişeleri de tırmanıyor.

İhracat Yasağı İstikrar Sağlanıncaya Kadar Sürecek

Rusya Enerji Bakanı Nikolay Şulginov, akaryakıt piyasasındaki durum ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Şulginov, "Akaryakıt ihracat yasağının yakında kaldırılacağı beklenmesin. Yakıt arzı ve fiyatları istikrara kavuşana kadar yasak devam edecek" dedi.

Rusya'daki akaryakıt piyasasının istikrara kavuşmasını ve fiyatların düşmesini beklediklerini kaydeden Şulginov, petrol şirketlerine de "gerekli tavsiyelerin" verildiğini kaydetti. Şulginov, tarım üreticilerine yönelik yakıt tedariki konusunun, Rusya Enerji Bakanlığının özel kontrolü altında olduğuna da vurguladı.

Brent Petrol Fiyatı Yükseldi

Cuma günü 94,63 seviyesine kadar çıkan brent petrolün varil fiyatı günü 93,93 seviyesinden tamamladı. Ama bugün itibariyle 94,73 dolar seviyesine kadar çıkarak yüzde 0,85’lik bir artış görüldü.

Akaryakıta Yeni Zam Mı Gelecek?

Akaryakıt fiyatları döviz kuru ve uluslararası petrol fiyatlarındaki yaşanan artışla birlikte tırmanıyor. Dolardaki güçlenme akaryakıta zammın kapısının aralandığını gösteriyor. Stoklardaki azalma petrolün 100 dolara çıkma olasılığını güçlendirirken benzin ve motorine yeni zamların geleceğinin habercisi olarak görülüyor.

29 Eylül 2023 Güncel Akaryakıt Fiyatları

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 36,57 TL’den satılıyor.

Motorin fiyatı: 40,00 TL’den satılıyor.

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 36,62 TL’den satılıyor.

Motorin fiyatı: 40,07 TL’den satılıyor.

Ankara

Benzin fiyatı: 37,20 TL’den satılıyor.

Motorin fiyatı: 40,62 TL’den satılıyor.

İzmir

Benzin fiyatı: 37,30 TL’den satılıyor.

Motorin fiyatı: 40,78 TL’den satılıyor.