Aile Bakanlığı ödeme kapılarını açtı! Başvurusu onaylanan ayda 5000 TL maaşa bağlanacak

Aile Bakanlığı 5.098 TL'lik ödeme müjdesini duyurdu! İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı ödeme kapılarını açtı! Başvurusu onaylanan ayda 5000 TL maaşa bağlanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli bireylerin bakımını üstlenen ailelere yönelik yeni bir ekonomik destek paketi açıklandı. Bakanlık, engelli yakınlarının bakımıyla ilave masrafları olan ailelere destek olmak amacıyla 5.098 TL tutarında aylık ödeme desteği sağlayacak.

Bu ödeme desteğinden kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4, 6 veya 8 olan ve belirli şartları karşılayan vatandaşlar faydalanabilecek. Desteğin amacı, engelli bireylerin bakımının aileler üzerindeki ekonomik yükünü hafifletmek ve engellilere yönelik bakım kalitesini artırmaktır.

Bakanlık yetkilileri yaptıkları açıklamada, engelli bireylerin bakımı için ailelerin önemli fedakarlıklar yapmak zorunda olduğunu ifade etti. Bakanlık olarak engelli bireyler ve ailelerine destek olmak amacıyla bu ödeme programını hayata geçirdiklerini belirten yetkili, "Programımız sayesinde engelli yakınlarının bakımından kaynaklanan ilave giderleri karşılayarak ailelerin yükünü hafifletmeyi hedefliyoruz" dediaile bakanlığı 5000 TL

Destekten yararlanmak için bazı şartlar da bulunuyor. Buna göre, engelli bireyin sağlık kurulu raporunda "ağır engelli" tanısının bulunması, bakımını üstlenen yakının başka bir işte çalışmaması ve hane gelirinin asgari ücretin üçte ikisinden düşük olması gerekiyor. Bakanlık yetkilileri, başvuru sürecinin kolaylaştırılacağını ve ödemelerin düzenli olarak yapılacağını duyurdu.

Program sayesinde binlerce engelli yakını ve ailesi ekonomik anlamda rahat bir nefes alacak. Bakanlık, engelli bireylere yönelik hizmetleri kapsamını genişleterek toplumda engellilere verilen desteği artırmayı hedefliyor.