AFAD Uyarıyor: İstanbul, Bursa, Yalova ve Bilecik'te Dışarıya Çıkmamaya Dikkat!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan vatandaşları, yaklaşan olumsuz hava koşulları konusunda uyarıyor. AFAD, sosyal medya üzerinden yaptığı son duyuruyla birlikte yarın İstanbul, Bursa, Yalova ve Bilecik illerinde kuvvetli yağışların beklendiğini bildirdi.

AFAD Uyarıyor: İstanbul, Bursa, Yalova ve Bilecik'te Dışarıya Çıkmamaya Dikkat!

AFAD tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji'den alınan son verilere ve yapılan değerlendirmelere dayanarak, Batı Karadeniz'de lokal olarak aşırı yağışlar, Marmara'nın doğusunda ise lokal olarak şiddetli yağışlara dikkat çekiliyor.

Bu gece saatlerinden itibaren, Zonguldak, Düzce ve Bartın illerinde lokal olarak şiddetli ve aşırı yağışlar bekleniyor. 08 Temmuz 2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren ise Bolu, Karabük ve Kastamonu çevresinde kuvvetli yağışlar yaşanacak ve bazı bölgelerde ise çok kuvvetli yağışlar görülecek. Cumartesi gece saatlerinden itibaren ise Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde lokal olarak şiddetli ve aşırı sağanak yağışlar ile gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

İstanbul, Bursa, Yalova ve Bilecik'te Kuvvetli Yağışlar

08 Temmuz 2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren ise İstanbul, Bursa, Yalova ve Bilecik illerinde lokal olarak kuvvetli yağışlar görülecek. Kocaeli'de ise çok kuvvetli yağışlar, Sakarya'da şiddetli yağışlar, Sakarya'nın doğu ilçelerinde ise aşırı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Tedbirli Olun, Güvende Kalın!

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını önemle hatırlatıyoruz. Yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmanız ve yetkililerin resmi açıklamalarını takip etmenizin önemini vurgulamak istiyoruz. Dikkatli olun ve güvende kalın!