90 Bin Taşeron İçin Büyük Fırsat Kapıda! Torba Meclis Görüşmeleri Başladı!

Türkiye genelinde yaklaşık 90 bin taşeron işçisinin kadroya alınmasını öngören düzenleme, 80 maddelik torba yasa teklifi içerisinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yürüttüğü bu düzenleme, önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Detaylar ve beklentiler haberimizde bulunuyor.

90 Bin Taşeron İçin Büyük Fırsat Kapıda! Torba Meclis Görüşmeleri Başladı!

Kadro Verilmesi Planlanan Taşeron İşçileri İçin Beklenti Ne Zaman?

Taşerona kadro düzenlemesi için yoğun bir çalışma yürütülüyor ve tahminlere göre 90 bin taşeron işçisine kadro verilmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, öncelikli olarak memur ve emekli maaşı artışlarını ele aldıktan sonra taşeron işçilere kadro düzenlemesi konusuna odaklanacak. Bu bağlamda, Bakan Vedat Işıkhan’dan gelecek açıklama merakla bekleniyor.

Geçici İşçilere Kadro Müjdesi: Kanun Yürürlüğe Girdi!

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılmasını ve geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu gelişmeler, taşerona kadro beklentisi içinde olan işçiler arasında umut yaratırken, resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Eski Bakan Bilgin’den Taşerona Kadro Çalışmalarına İlişkin Açıklama:

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kamudaki taşeronları planladık. Meclis’in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzdeki dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonra çözeceğimiz konulardan biri bu.” ifadelerini kullanmıştı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Kadro Bekleyen İşçilere İlişkin Açıklama:

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Seçimden önce 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündemde geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi var.” dedi. Atalay, “Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını karşılandı. KİT’lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Torba Yasada Taşerona Kadro:

Taşerona kadro düzenlemesinin torba yasa içerisinde olduğuna dair kesin bir açıklama bulunmamakla birlikte, konuyla ilgili resmi bir duyuru yapıldığında, detayları haberimiz üzerinden takip edebilirsiniz. Taşerona kadro bekleyen işçiler için umutlu bir sürecin başladığı gözleniyor.