42 ilde resmen başladı! Evi olmayanlara son şans: TOKİ'den 4 günlük kampanya

Türkiye'de TOKİ tarafından başlatılan büyük proje, toplu konut ve kamu ortaklığını içeriyor. 42 ilde ev sahibi olma şansı için başvurular açıklandı. İşte detaylar...

42 ilde resmen başladı! Evi olmayanlara son şans: TOKİ'den 4 günlük kampanya

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelindeki 42 ilde ucuz ev satışına başladı. Projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daireler için başvurular son 4 gün içinde alınmaya başladı. Toplamda 182 konutun satışı yapılarak uygun fiyatlı ev sahibi olmak isteyen binlerce haneye ve milyonlarca vatandaşa müjde verildi. İşte detaylar...

 

toplu konut

TOPLU KONUT PROJESİ

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 42 ilde uygun fiyatlı ev satışı yapmak için açık artırma yöntemini duyurdu. Bu projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daireler için başvurular son 4 gün içinde başladı. Açık artırmada 182 konutun satışı yapılacak ve 1 Ağustos 2023 tarihinde Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. İşte diğer ayrıntılar...

toki konut

Yo, TOKİ kafa patlatmış yine! Adam kıyamet gibi bir projeyle çıkmış ortaya. 42 ilde, ucuz evler dağıtacaklar diye duyurdular. 1+1'den 4+1'e kadar seçenekleri var, başvuruları da son 4 gündür kabul ediyorlar. Şimdi burası önemli: 182 konutu açık artırmayla satıyorlar. Yani bu iş için biraz heyecanlı bir geceye hazır olun! Tarihi de yazın notunuza: 1 Ağustos 2023. Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda bu olay gerçekleşecek.

Açık artırmayla satış, benim kafamı kurcalıyor biraz. Acaba rekabetçi fiyatlara ev alabilir miyiz? Yoksa açık artırmada yüksek teklifler uçurur mu fiyatları? Ama yine de fırsatçılar elbette olacaktır. 182 konutun dağıtılacağı bu olayı kaçırmak istemeyenler çıkar, eminim. Herkes bir şekilde şansını deneyecek, hayallerindeki evi kapma potansiyeliyle dolacak herkesin kafası.

Hele de 1 Ağustos geldiğinde ortam nasıl olacak görmek lazım. Ankara ve İstanbul'da olacak bu iş, bakalım nasıl bir kıyamet kopardı TOKİ. İşte o gün göreceğiz kim kiminle kıyasıya yarışacak. Açık artırmada krallar gibi teklifler havada uçuşacak, buna eminim. Belki de birileri için hayatın dönüm noktası olacak bu gün, kim bilir?

Hadi hayırlısı bakalım, umarım bu proje gerçekten ihtiyacı olanlara ulaşır. Çünkü ucuz ev bulmak çoğu zaman hayal gibi geliyor insanlara. TOKİ'nin böyle bir projesiyle belki biraz olsun ev sahibi olma hayali gerçek olur. Hem de bir sürü seçenek var, daireler arasında tercih yapmakta zorlananlar için güzel bir fırsat bu.

Herkesin bir umudu, bir beklentisi var bu projede. Bakalım kimler talihli olacak ve hayallerine kavuşacak. Ama açık artırmada fiyatlar biraz kabarabilir gibi geliyor bana, o yüzden de herkes hesabını iyi yapsın derim. Sonuçta herkes ev sahibi olmak istiyor, ama kim daha iyi teklif verecek, işte onun kaderini belirleyecek.

Neyse, 1 Ağustos'u bekleyip göreceğiz bakalım. Bu açık artırma olayı bir efsane mi olacak yoksa hayal kırıklığı mı, zaman gösterecek. Herkes için hayırlısı olsun diyorum, umarım hepimizin ev sahibi olma hayali gerçekleşir. İşte o zaman mutlu sona ulaşırız!Açık artırmaya dahil olan iller arasında  Aksaray ili, Afyonkarahisar, Adana ili, Ankara, Batman ili, Balıkesir, Bitlis, Burdur ili, Bolu ili, Çorum, Bursa ili, Edirne, Denizli ilinde, Eskişehir, Isparta, Elazığ ilinde, İzmir, İstanbul ilinde, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Karabük ili, Kütahya, Manisa, Konya ili, Mersin, Niğde, Rize, Sakarya, Siirt, Osmaniye ili,  Tekirdağ, Sivas ili, Tokat, Trabzon, Uşak, Şanlıurfa ili,  Yozgat, ve Zonguldak yer almaktadır.

Satış fiyatları konutların konumları, büyüklükleri ve katlarına göre değişiklik göstermektedir ve fiyatlar 568,263 TL ile 4,500,000 TL arasında değişmektedir.

Açık artırmaya katılmak isteyenler yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade seçeneğiyle ev sahibi olabilecekler. Bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından yürütülecek ve başvurular bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek. Ayrıca açık artırma gününde de başvuru yapmak mümkün olacak.

Katılımcılar, toplantı öncesinde katılım teminatı olarak T. Halk Bankası A.Ş ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin tüm şubelerine ödeme yapacaklar. Evin fiyatına göre 50 bin, 100 bin ve 200 bin katılım teminatı istenecek. Ödemelerde taksitler 6 ayda bir belirlenecek ve memur maaş artışı oranında taksitlerde de artış olacak. Satın alınan evler, 1 yıl boyunca satılamayacak.

Detaylar, emlakmuzayede.com.tr adresinden öğrenilebilecek ve uygun fiyatlı ev sahibi olmak isteyenlerin fırsatı kaçırmamaları önem taşıyor.