25.000 TL nakit desteği ile dar gelirliye destek veriliyor! Kaçırırsanız üzülürsünüz!

Son zamanlarda gündemde sıkça yer alan bir konu, dar gelirli emekli vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntısıydı. Ülkemizde 16 milyon emekli vatandaş, bu zorluğu her gün deneyimliyordu. Fakat Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank iş birliğiyle başlatılan destek programı, bu sıkıntıları hafifletmek adına önemli bir adım.

25.000 TL nakit desteği ile dar gelirliye destek veriliyor! Kaçırırsanız üzülürsünüz!

Destek programına başvuran tüm emekli vatandaşlar, başvuru tarihinden itibaren IBAN numarası üzerinden 25.000 TL karşılıksız ödeme alacaklar. Bu ödeme, emekli vatandaşların maddi sıkıntılarını bir miktar hafifletmeyi amaçlıyor.

Özellikle Temmuz ayında yapılan %25'lik zam, emekli maaşlarını yeterli seviyeye taşıyamadığı için bu destek programı devreye alındı. En düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak kaldığından, emekli vatandaşların geçim sıkıntısı çektiği aşikar.

Düşük Faizli Kredi Desteği de Sunulacak

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank, bu destek programı kapsamında emekli vatandaşlara düşük faizli kredi desteği de sağlayacaklar. 25.000 TL'lik ödeme, 36 ay vadeli olarak uygun faiz oranlarıyla sunulacak.

Bu destekten faydalanmak isteyen emekli vatandaşların, emekli maaşlarını bir kamu bankasına taşımış olmaları gerekiyor.

2023/05/20/memur-ve-emekli-zam-oranini-bekliyor.jpg

Emeklilere Ekonomik Can Simidi

Bu destek programı, milyonlarca emekli vatandaşın yüzünü güldürecek ve geçim sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletecektir. Emekli vatandaşlar, bu destekle birlikte daha rahat bir yaşam sürebilecek ve maddi sıkıntılarını biraz olsun geride bırakabilecekler.

Başvuru yapmak ve detaylı bilgi almak isteyen emekli vatandaşlar, ilgili bankaların şubelerine başvurabilirler. Bu destek programı, emekli vatandaşlara umut olmayı ve onlara daha iyi bir yaşam sunmayı hedeflemektedir.