16 Milyon Emekliye Kur Farkı Zammı Yolda!

Emeklilere müjdeli haber! Son dakika açıklamasıyla emekli maaşlarına kur farkı zammı geliyor. Döviz kurlarındaki artışa karşı koruma sağlanacak. Detaylar haberimizde!

16 Milyon Emekliye Kur Farkı Zammı Yolda!

SSK BAĞ-KUR ve Memur Emeklilerine İyi Haber

Emekli maaşlarına ilişkin beklenen müjdeli haber geldi. Son dakika açıklamasına göre, emekli maaşlarına kur farkı zammı yapılacak. Emeklilere ek olarak döviz kurlarındaki artışa karşı koruma sağlamak amacıyla yeni bir düzenleme planlaması yapıldı. AK Parti hükümeti, emeklinin maaşlarındaki erimeyi önlemek için adım attı. Emekli maaşlarına yapılacak olan kur farkı zammı oranları yavaş yavaş netleşmeye başladı. Peki, emeklilere ne kadar kur farkı zammı gelecek? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yeni Müjde Emeklilere Geliyor

16 milyon emekli vatandaş için yeni müjdeler gelmeye devam ediyor. Az önce yapılan son dakika açıklamasına göre, emekli maaşlarına ek olarak kur farkı zammı yapılacak. Temmuz ayında maaş zammı alan emeklilerin maaşları, maalesef enflasyon karşısında eriyip gitmişti. %25 zam, emekli vatandaşlar için yeterli olmamış ve bir yandan KDV ve ÖTV artışları, diğer yandan da döviz kurlarındaki yükseliş emeklileri zor durumda bırakmıştı. Bu nedenle AK Parti hükümeti, emekli vatandaşların kaybettikleri geliri geri kazanmaları için adım atıyor. Emekli maaşlarına kuru farkı zammı gelecek. Tüm son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde...

para14-003.jpg

Temmuz Zammı Eridi, Bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde emekli vatandaşların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğine dair söz vermişti. Bu doğrultuda, Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon farkı ek 5 puanlık refah payı ile birlikte %25 oranında zam yapılmıştı. Ancak maalesef, emeklilere yapılan bu zam yetersiz kaldı. Seçimlerin ardından döviz kurlarında ve altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik, piyasaları da olumsuz etkiledi. Tüm ürünlerin fiyatları artarken, KDV ve ÖTV artışları da eklenince %25'lik zam eriyip gitmiş oldu.

Emekli vatandaşlar ayrıca seyyanen zam taleplerinde de bulunuyor. Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklamada, emekli maaşlarına 4.000 TL'lik ek zam talep ediliyor. Ancak şu an için bu talepleri karşılamak söz konusu değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, emekliye yapılacak olan ek zam için yıl sonunu işaret etti. Ancak emekliler, çözümün bir an önce gelmesini bekliyor ve eylemlerine devam ediyor.

Emekliye Kur Farkı Zammı Geliyor

Ajanslara düşen son dakika gelişmesi emeklileri heyecanlandırdı. Ankara'dan gelen kulis bilgilerine göre, AK Parti hükümeti harekete geçti ve emeklilere kur farkı zammı yapma kararı aldı. Emekli maaşlarına ek olarak döviz kurlarındaki artış da kur farkı zammı olarak yansıtılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından önemli bir çalışmanın başlatıldığı belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde bu çalışmanın detayları kamuoyuyla paylaşılacak.