Japon Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs 9 Saat İnsan Derisinde Kalabiliyor

Japonya'da yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre koronavirüsün insan derisinde 9 saate kadar kalabileceği ortaya çıktı.

Japon Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs 9 Saat İnsan Derisinde Kalabiliyor

Japonya'daki Kyoto Prefectural Üniversitesi Tıp fakültesi tarafından yapılan araştırmaya göre koronavirüsün hayatta kalma süreci influenza A'ya kıyasla 4 kat daha fazla. Halk arasında grip olarak bilinen İnfluenza A virüsü deride 2 saat süreyle tutunabiliyorken, yeni tip koronavirüste bu sürenin 9 saate kadar çıkabildiği kaydedildi. Araştırmayı yapan bilim insanları koronavirüsün temas yoluyla bulaşının engellenmesi için ellerin en az 20 saniye boyunca bol sabunla yıkanması, el yıkamanın mümkün olmadığı durumlarda dezenfektan kullanımının önemine dikkat çekti.

ELLER İLE YÜZ TEMASI MİNİMUMA İNDİRİLMELİ

Koronavirüsün görüldüğü 2019 Aralık'tan bu yana bilim insanlarının en çok dikkat çektiği konulardan olan hijyen konusu hala gündemde. İnsanların istemsiz de olsa ellerini sık sık yüzlerine götürdüğüne vurgu yapan Bilim İnsanları, bu alışkanlıkların sonuçlarının felaket olabileceğini, o yüzden mümkün mertebe ellerin dezenfekte edilmeden yüz ile temasının önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.