WhatsApp'a girenler gözlerine inanamadı! Tamamen değiştirildi

WhatsApp, iOS ve Android için tasarımını yenileyerek karanlık modu da güncelledi. Yenilikler arasında simgelerin yuvarlatılması, animasyonlar ve daha derin tonlardaki karanlık mod öne çıkıyor.

WhatsApp'a girenler gözlerine inanamadı! Tamamen değiştirildi

WhatsApp, mobil arayüzlerinde iOS ve Android için bir dizi tasarım değişikliği gerçekleştirdi. Bu değişiklikler arasında bazı ince, bazı daha belirgin olanlar var. Yenilikler arasında, sohbet filtreleri gibi navigasyonu geliştiren özellikler de bulunuyor. Şirket, bu güncellemelerin uygulamanın işlevselliğini artırırken kullanıcı dostu unsurları koruduğunu vurguluyor. Yeni güncellemeleriyle ön plana çıkan WhatsApp neler ekledi? Whatsapp'ın yeni özellikleri neler? İşte whatsapp güncellemeriyle ilgili merak edilen tüm detaylar...

 

iOS ve Android sürümlerinin arayüzlerinin artık birbirine daha çok benzediğini belirtiyor. WhatsApp, yeni bir blog yazısında, 35'ten fazla renk paleti değerlendirdikten sonra tutarlı bir yeşil arayüzün seçildiğini duyurdu. Android için ise, daha koyu bir karanlık modun yanı sıra düşük ışık koşullarında göz yorgunluğunu azaltmak ve okunabilirliği artırmak için daha yüksek kontrast ve daha derin tonlar kullanıldı.

WhatsApp'a girenler gözlerine inanamadı! Tamamen değiştirildi

Whatsapp’ta çığır açan teknoloji

WhatsApp, karanlık modu yenileyerek simgeleri yuvarlatılmış ve kenarlıklı bir görünümle güncelledi. Bu güncellemeyle birlikte, yeni simgelerle uyumlu animasyonlar ve yeniden tasarlanmış illüstrasyonlar da ekledi. Orijinal doodle arka planı da hafifçe yenilendi.

Mart ayında tasarım yenilendi

Tasarım yeniliği çerçevesinde, Android kullanıcıları WhatsApp'ta alt gezinme çubuğunu da kullanabiliyor. Bu özellik Mart ayında kullanıma sunulmuştu. iOS kullanıcıları ise genişletilebilir bir tepsiye sahip yeni bir ek dosya düzenine sahip oldu, böylece tam ekran menü yerine daha kullanıcı dostu bir deneyim elde ettiler. Ayrıca, yeni getirilen sohbet filtreleri ile okunmamış mesajlar ve gruplar için ayrı sekmeler de bu yeniden tasarımda yer alıyor.

Daha önceki bir raporda, WhatsApp'ın, kullanıcıların uygulama içinde doğrudan fotoğraf çekerken veya video kaydederken farklı yakınlaştırma seçenekleri arasında geçiş yapmalarını sağlayacak yeni bir yakınlaştırma kontrol özelliğini test ettiği öne sürülmüştü.