VPN'siz Instagram'a girme yöntemi! Ücretsiz ve güvenli yolu var!

Meta sansüründen dolayı Türkiye'de engellenen Instagram'a, VPN uygulamasını kullanmadan DNS ayarları değiştirilerek tekrar erişim sağlanabiliyor.

VPN'siz Instagram'a girme yöntemi! Ücretsiz ve güvenli yolu var!

Meta'nın sansürü sonrası Türkiye'de erişim engeli getirilen Instagram'a günlerdir giriş yapılamıyor. Ancak birkaç adımı takip ederek VPN kullanmadan da Instagram’a erişim sağlamak mümkün. İşte ayrıntılar..

İsrail ile Hamas arasındaki gerilim devam ederken sosyal medya uygulamaları da bu savaşta önemli rol oynamaktadır. Türkiye geçtiğimiz günlerde Hamas'ın lideri Heniyye'nin ölümünün ardından ulusal yas ilan etti ve binlerce kullanıcı bununla ilgili içerik paylaştı. Meta, Türkiye'de bu yayınları sansürleyerek tepkilere neden oldu. Meta'nın sansürüne tepki olarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK), Türkiye'de 54 milyondan fazla kullanıcısı olan Instagram'ı engelledi.

VPN'siz Instagram'a girme yöntemi

Kullanıcılar, günlerdir Instagram'a erişemiyor. Sosyal medya platformlarına erişmenin birkaç yolu vardır. VPN kullanmak en yaygın yöntem olsa da Instagram'a herhangi bir uygulama gerekmeden basit bir kurulumla erişim sağlayabilirsiniz. VPN uygulaması olmadan Instagram'a nasıl erişeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

Wi-Fi ayarları: iOS veya Android telefonunuza Wi-Fi ayarlarına giriş yapın.

Bağlandığınız ağı seçin: Açılan ekranda bağlandığınız Wi-Fi ağını seçin.

DNS ayarlarını değiştirin: DNS bölümüne girin, otomatik olarak seçilen bölümü manuel şeklinde değiştirin.

DNS sunucusunu değiştirin: Eski DNS'yi silin ve sunucu 1.1.1.1'i manuel olarak ekleyin. Cloudflare Server 1.1.1.1'e kaydolun ve Wi-Fi'yi açıp kapatın.

Bu adımları izleyerek VPN uygulamasını kullanmadan Instagram'a giriş yapabilirsiniz.