Yumuşacık poğaçanın sırrı bundaymış! Haftalarca kalsa bayatlamıyor: Beslenme çantalarına kolay tarif!

Evde lezzetli bir poğaça yapmanın sırları burada! Türk mutfağının vazgeçilmezi poğaça, kahvaltıdan çay saatine kadar her anın tadını taçlandırır. İşte, enfes bir poğaça tarifi:

Yumuşacık poğaçanın sırrı bundaymış! Haftalarca kalsa bayatlamıyor: Beslenme çantalarına kolay tarif!

Günün her saatinde keyifle tüketilen poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. İşte, kendinizin hazırlayabileceği ev yapımı poğaçanın lezzet dolu tarifi:

poğaça

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

İç harcı için tercihinize göre peynir, zeytin ya da patates püresi

Yapılış:

  1. İlk adım, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı güzelce çırpacağınız bir kasede bir araya getirmektir.
  2. Un, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Ardından, bu karışımı yoğurtlu karışıma ekleyin ve kusursuz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru biraz dinlenmesi için buzdolabına koyun. Bu sırada iç harcınızı hazırlayabilirsiniz. İç harcınızı oluşturmak için peynir, zeytin veya patates püresi gibi sevdiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.
  4. Hamuru buzdolabından çıkarın ve açmak istediğiniz şekilleri verin. İster yuvarlak, ister üçgen, isterseniz kare şeklinde poğaçalar hazırlayın ve iç harcınızı ekleyin.
  5. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiştirebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Poğaçaların üzeri güzelce kızarana kadar pişirmeye devam edin.
  7. Fırından çıkan poğaçaları biraz dinlendirdikten sonra sıcak veya ılık olarak servis yapın. Mis gibi kokan poğaçalarınızla sevdiklerinizi şaşırtın! Afiyet olsun!