Yakıt tasarrufu yapmanın altın tüyosu! Bu hızda kullanınca neredeyse hiç yakmıyor!

Akaryakıt fiyatlarındaki son artış internette araba hangi devirde daha az yakar? Hangi hızda en az yakar? Araba en çok hangi viteste yakar? Araba kaçtan sonra çok yakar? Yakıt tasarrufu sağlamak için neler yapılmalı? Sorularını gündeme getirdi. İşte yakıt tüketimini azaltmaya yönelik öneriler ve daha fazlası haberimizde...

Yakıt tasarrufu yapmanın altın tüyosu! Bu hızda kullanınca neredeyse hiç yakmıyor!

Artan akaryakıt fiyatları daha ekonomik araçların kullanımını kaçınılmaz hale getirdi. Peki yakıt tasarrufu için nelere dikkat etmelisiniz? Detaylar haberimizde...

su

ARABANIZI BU HIZDA KULLANIRSANIZ DAHA AZ YAKAR

Akaryakıt maliyetlerini düşürmek isteyenler için son dakika duyurusu yapıldı. Bu, aracın daha az yakıt tüketmesi için ulaşması gereken hızı gösterir.

ARAŞTIRMA SONUÇLANDI: ARABANIZI BU HIZDA KULLANIRSANIZ DAHA AZ YAKAR.

Amerika'nın önde gelen dergilerinden Wired, petrol fiyatlarındaki dalgalanmalara ve akaryakıt fiyatlarındaki kademeli artışlara tepki olarak yeni bir araştırma yaptı ve otomobillerin sürüş hızlarından bağımsız olarak daha az yakıt tükettiğini tespit etti.

En çok kullandığımız deyimlerden biri "Vakit nakittir." Bu nedenle acele edip işlerini bir an önce bitirmeye çalışırlar. Ancak araç kullanırken yakıt paradır, zaman değil.

Türkiye'de artan akaryakıt fiyatları nedeniyle daha fazla kişi kontaklarını kapatıyor, ancak insanlar giderek daha fazla toplu taşıma kullanıyor.

ABD merkezli dergi bu ay, “Vakit nakittir ama akaryakıt da nakittir" başlıklı bir makale yayınladı ve araçların sabit hızda giderken daha az yakıt yaktığını tespit etti.

Bilindiği üzere arabalar yüksek hızlarda hareket ettiklerinde daha fazla yakıt tüketirler. Sık sık durup araç kullanırsanız aracınız çok fazla yakıt tüketecektir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırma, Amerika Birleşik Devletleri'nde asgari ücretli çalışanlar için ideal hızın 106 km/saat olduğunu bildirdi.

Dergi, çalışmanın ABD'deki ortalama saatlik asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarına dayandığını kaydetti. Bu çalışmada Türkiye için farklı sonuçlar bulunmuştur.

İstanbul'da güncel akaryakıt fiyatı 38,06 TL. Ortalama ücret ise 14 milyon 402 lira olarak belirlendi. Bu nedenle aracı 77 km/saat hızla kullanırken minimum yakıt tüketimi seviyesini koruyun.