Veda etmeye hazır olun! Karadeniz ve Doğu Anadolu'da start verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre; Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. İllere göre hava durumu tahminleri haberimizde..

Veda etmeye hazır olun! Karadeniz ve Doğu Anadolu'da start verdi

Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise parçalı ve hafif bulutlu geçmesi tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu yaylalarında genellikle yağmur ve sağanak, bazen dolu, bazen de karla karışık yağmur şeklinde yağışların, Rize, Artvin ve doğusundaki çevre bölgelerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güney ve doğu Marmara, Ege'nin iç kesimleri ve Batı Karadeniz ile İç Anadolu'da gece ve sabah saatleri yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların ülke genelinde artmaya devam etmesi ve mevsim normallerinin üstünde seyretmesi bekleniyor. Rüzgârın genel olarak güney ve batı yönlerden eseceği, ülkenin güneyinde ise kuzey yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

SAĞANAK YAĞIŞ

İllere göre hava durumu

Doğu Karadeniz'de yağışların Rize, Artvin ve Trabzon'un doğusunda yer yer kuvvetli olmasının beklenmesinden kaynaklı saüanak yağıştan etkilenmemek adına vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve aynı zamanda az bulutlu geçmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatleri güney ve doğu kısmında pus ve ayrıca yer yer sis beklenmekte.

EDİRNE °C, 13°C

İSTANBUL °C, 13°C

KIRKLARELİ °C, 12°C

KOCAELİ °C, 15°C

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve aynı zamanda az bulutlu geçmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatleri güney ve doğu kısmında pus ve ayrıca yer yer sis beklenmekte.

A.KARAHİSAR °C, 9°C

DENİZLİ °C, 15°C

İZMİR °C, 18°C

MANİSA °C, 15°C

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve aynı zamanda az bulutlu geçmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda ise yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken bölgenin iç kesimlerinde ise gece ve sabah saatleri pus ve ayrıca yer yer sis beklenmekte.

ADANA °C, 19°C

ANTALYA °C, 22°C

HATAY °C, 18°C

MERSİN °C, 18°C

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve aynı zamanda az bulutlu geçmesi bekleniyor. Sivas çevrelerinde ise sabah saatleri karla karışık yağmur beklenirken gece ve sabah saatleri pus ve ayrıca yer yer sis beklenmekte.

ANKARA °C, 6°C

ESKİŞEHİR °C, 9°C

KONYA °C, 9°C

SİVAS °C, 9°C

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve aynı zamanda az bulutlu geçmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde kalan yerlerde gece ve sabah saatleri pus ve ayrıca yer yer sis beklenmekte.

BOLU °C, 11°C

DÜZCE °C, 15°C

KASTAMONU °C, 7°C

ZONGULDAK °C, 13°C

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Çok bulutlu bir hava beklenirken aralıklı olarak yağmurlu ve sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Bölgenin doğusunda kalan yüksek yerlerde yağışlae karla karışık yağmurlu ve aynı zamanda yer yer kar olarak görülmesi beklenmekte. Yağışlar; Rize ve Artvin, Trabzon’da yer yer kuvvetli olacağı bekleniyor.

AMASYA °C, 10°C

SAMSUN °C, 12°C

TOKAT °C, 9°C

TRABZON °C, 13°C

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda kalan yerlerde aralıklı olarak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken doğusunda kalan yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmurlu ve yer yer de kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 4°C

KARS °C, 6°C

MALATYA °C, 13°C

VAN °C, 8°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Sabah saatleri itibariyle çok bulutlu, zaman zaman parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 13°C

GAZİANTEP °C, 14°C

MARDİN °C, 12°C

ŞANLIURFA °C, 14°C