Tencere yanığından artık korkmayın! Tek seferde tüm yanığı kaldırıyor!

Tavadaki yanık veya yağlı lekeler sorun yaratır. Yanık ve yağ lekelerini tava veya tencerelerden nasıl çıkaracağınızı haberimizin içeriğinde sizler için derledik.

Tencere yanığından artık korkmayın! Tek seferde tüm yanığı kaldırıyor!

Yanmış veya yağlı tencereler mutfakta karşılaşabileceğiniz en can sıkıcı sorunlardan bir tanesidir. u lekeler tencerenin görünümünü bozar ve temizliğini zorlaştırır. Ama endişelenmeyin. Yanmış ve yağ lekelerini tavalardan ve tencerelerden çıkarmanın birkaç etkili yolu vardır.

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir?

Öncelikle tencerenin dibini kaplayacak kadar bir kaç bardak su ekleyin. Suyu kaynatın ve 5-7 dakika bekletin. Bundan sonra tavayı ocaktan alın, soğumaya bırakın. Suyun oda sıcaklığına ulaştığında içerisine döküp temizlemeye başlayabilirsiniz. Gerekirse büyük, yumuşamış parçaları plastik spatula ya da tahta kaşıkla yavaşça kazıyın.

Yanmış bir tencereyi temizlemek zor görünebilir ancak sonuçlar basittie ve etkilidir. . En önemlisi güvecin doğrudan soğuk suya konulması önerilmez. Bu işlem tencerenin yüzey durumuna ve yapısına zarar verir. Bu nedenle tencere yanmışsa doğrudan tencereye su dökmeyin..,

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir

Dibe yapışan tencereyi nasıl temizlersiniz?

Kaynar suyun içerisine sirke, karbonat ve limon ekleyin. Bu üç ürün inatçı kalıntıları yok eder. Bir diğer popüler yöntem ise limon ve sudur.. Beyaz sirkenin içeriğinde bulunan asetik asit gibi, limondaki sitrik asit yanmış yiyecek lekelerinin çözülmesine yardımcı olabilir.

"Sirke yöntemini deneyin

Yanmış tencereyi sirkeyle temizlemek adına yapmanız gerekenler çok basittir;

1. Yanmış tencereyi suyla yıkayın. İlk adım, yanan tencereyi sıcak suyla ve bulaşık deterjanıyla yıkamaktır. Bu, tavadaki fazla yağın ve kirin temizlenmesine yardımcı olacaktır.

2. Sirkeyi tencereye dökün. Yanan bölgeleri kaplayacak şekilde tencereye sirke dökün. Tencerenin büyüklüğüne göre sirke miktarı değişecektir. Ancak yarım bardak sirke genellikle yeterlidir.

3. Bir tencere sirkeyi ocakta 5 dakika kadar kaynatın. Bu sürede sirke, yanmış kirlerin parçalanmasına ve temizlenmesine yardımcı olur.

4. Tencere kaynayınca ocaktan alın. Soğumasını bekleyin. Daha sonra tencerenin iç yüzeyini yumuşak sünger veya bezle ovalayın. Yanık lekeleri sirke yardımıyla kolaylıkla çıkacaktır.

5. Sirke kalıntılarını gidermek için tencereyi iyice durulayın. Daha sonra tencereyi temiz bez ya da havluyla kurulayın.