Temizlik yaparken en büyük yanlışlar! Temizlemek yerine pisletiyor

Yapmamanız gereken altı temizlik hatasını derledik ve beklemeye değer iki tanesini de sizin için yazımıza ekledik.

Temizlik yaparken en büyük yanlışlar! Temizlemek yerine pisletiyor

Konu temizlik ipuçları olduğu zaman internette her türlü kelimenin bulunduğunu biliyoruz. Ancak zaten zor olan bu işin ipuçlarını güvenilir kaynaklar üzerinden almak önemli. Şüpheye düştüğünüzde en mantıklı seçim, en az kayıpla seçeneği seçmektir. Bu yüzden işe yarayan yaygın temizlik efsanelerini geride bıraktık.

Pantolon dondurucuya koymak bakterileri öldürür: Yanlış!

Kötü bir hikaye ama en sevdiğiniz pantolonu dondurucuya koyarsanız donar. Beklendiği gibi bu işlem, iç soğutmanın yetersiz olması nedeniyle (-26 derece) bakterileri öldürmez. Pantolonunuzu giyerken üzerinde biriken ölü deriyi, yağı ve kiri temizlemenin tek yolu onları yıkamaktır.

Bulaşıkları elde yıkamak sudan tasarrufu sağlar: Yanlış!

Bulaşık makinesini kullanmak yerine bulaşıkları hızlı bir şekilde yıkamak daha çevreci görünebilir. Tam tersine elde bulaşık yıkadığınızda aslında daha fazla su kullanırsınız. Ortalama bulaşık makinesi kullanım başına yaklaşık 18 litre su kullanır.

Daha fazla deterjan = daha temiz çamaşır: Yanlış!

Çamaşırlarınızı yıkarken ne kadar çok deterjan kullanırsanız o kadar çok köpük oluşur. Bir noktada bu köpüklerin yıkanması imkansız hale gelebilir. Bu da daha fazla bakteri anlamına geliyor. Ancak en mantıklı yöntem normalde kullandığınız deterjan miktarının yarısı ile başlamak, çamaşırlarınızın kirliliğine göre yavaş yavaş deterjan miktarını artırmaktır.

Gümüş cilası kararmayı önlemek açısından önemlidir: Yanlış!

Gümüşü ayrıca cilalamaya gerek yoktur. Bunun yerine toplu olarak yapabilirsiniz. Derin bir cam kaseyi bir alüminyum folyoyla kaplayın. Çatal bıçak takımını folyoya yerleştirin, daha sonra da kabartma tozuyla kaplayın Üzerine kaynar suyu dökün ve lekenin kaybolup kaybolmadığına bakın.

Sirke her şeyi temizler: Yanlış!

Sirke bir asittir, bu yüzden onu evinizin her yerine uygulamayın. Sirke çok amaçlı temizleyici olarak kabul edilir ancak gözenekli yüzeylerde veya teknik ekipmanlarda kullanılmaması daha iyidir.

Mobilya cilası kullanmak size yeni bir görünüm kazandıracaktır: Yanlış!

Aslında çoğu ahşap mobilyanın cilalanmasına gerek yoktur. Sadece temiz tutulması ve nemden korunması gerekiyor. Mobilya cilasının sık kullanılması zamanla kir birikmesine ve yapışkan bir kalıntı bırakmasına neden olabilir.

Alkol, giysilerdeki kokuları gidermek için kullanılabilir: Doğru..

Uzmanlar, kıyafetlerinizdeki küf kokularından kurtulmak için ucuz votkayı kullanabileceğinizi söylüyor. Bir sprey şişesine biraz alkol dökün ve asılı kıyafetlerin üzerine birkaç sprey sıkın ve kurumasını bekleyin.

Mikrofiber bezler mikropları yok eder: Doğru..

Mikrofiberlerin fiziksel yapısı nedeniyle kumaş kir, yağ ve bakterileri toplar. Bu nedenle mikrofiber bezler kiri çıkarmak için mükemmeldir. Ayrıca yüzeylere karşı da oldukça hassastır, bu nedenle evinizin herhangi bir odasında defalarca kullanabilirsiniz.