Taze fasulye pişirmenin sırrı bundaymış! 1 kaşık koyunca lokum gibi oluyor

Yeşil fasulye yemeği Türk mutfağın popüler yemeklerinde bir tanesidir. Genellikle yeşil fasulye, soğan, domates, biber, zeytinyağı gibi malzemeler ile hazırlanır. Bu yemek özellikle yeşil fasulyenin bol olduğu yaz aylarında tercih edilir.

Taze fasulye pişirmenin sırrı bundaymış! 1 kaşık koyunca lokum gibi oluyor

Yeşil fasulye yemekleri sağlıklı ve besleyici seçenek olarak kabul edilir. Fasulye, diyet lifi, protein, vitamin ve mineraller açısından zengin besinlerden biridir. Aynı zamanda düşük kalorili olması ile öne çıkıyor. İşte; fasulye yemeği pişirirken lezzetine lezzet katmak için bilmeniz gerekenler..

Fasuyle yemeğine lezzet katmanın püf noktası..

Fasulye yemeğini yapmaya başladığınızda, baharatlamak için 1 küp şeker ekleyin. Bu, yeşil fasulye yemeklerini daha da lezzetli hale getirecektir.

Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Malzemeler:

1 kg taze fasulye

1 soğan

2 domates

1 yemek kaşığı salça

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı sıcak su

Tuz

Taze fasulye pişirmenin sırrı

Yapılışı:

Öncelikle soğanları yemeklik doğrayın, domatesleri de rendeleyin. Yeşil fasulyelerdeki kılçıkları dikkatlice çıkarın. Yıkanan fasulyeleri ikiye bölün ve bir kenara koyun.

Pişirme işlemini başlatmak için zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Doğranmış soğanı yağa ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Domates salçası ve tuzu ekleyin. Soyulmuş fasulyeleri tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve daha iyi karışması için sallayın.

Rendelediğiniz domatesleri tencereye ekleyin ve yemek yumuşayıncaya kadar pişirin. on olarak kaynar su ve bir adet küp şeker ekleyip yüksek ateşte kaynatın. Yemeye hazır olduğunuzda bir süre soğuması için tencerede bırakın.