Şehrin keşmekeşinden bunalan oraya kaçıyor! Ankaralıların bir numaralı huzur noktası

Ankara tarihin en hızlı büyüyen şehirlerinden biridir ve Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahiptir. 1923 yılında başkent olmasından bu yana, göç akını nedeniyle hızlı bir gelişme gösteren Ankara, turizmde de gelişmektedir. Ankara'nın keşmekeşinden bunalanların en çok tercih ettiği bir ilçesi ise bir numaralı huzur noktası olarak tanımlanıyor. İşte Ankara'nın gölleriyle ünlü o ilçesi..

Şehrin keşmekeşinden bunalan oraya kaçıyor! Ankaralıların bir numaralı huzur noktası

Türkiye'nin İstanbul'dan sonraki en kalabalık şehri olan Ankara'nın toplamda 25 ilçesi vardır. Ancak bunlardan biri diğerlerinden daha hızlı gelişmeye izin veriyor. Ankara'nın 25 ilçesinden birisi olan Gölbaşı, hem turizm hem de yaşayanlar açısından hızlı bir gelişme yaşıyor. 1.650 km2'lik alan üzerinde yer alan Gölbaşı ilçesinin nüfusu da gün geçtikçe artıyor.

NAHİYESİNİ ALDIKTAN SONRA İLÇE OLDU

Ankara Gölbaşı

Gölbaşı, daha öncesinde Örencik köyüne bağlı olan bir mahalleydi. 1923 yılında Oğulbey köyündeki Bucak Müdürlüğü ile birlikte jandarma karakolunun taşınması Gölbaşı nahiyesini almıştır.

1936'da Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlananan Gölbaşı, 1965'te ilk belediye teşkilatını kurmuştur. Belediyenin kurulması ve E5 devlet karayolunun Gölbaşı'dan geçmesiyle ilçe önemli bir konum kazanmıştır.

Ankara Gölbaşı

"Turistik bir adres olacak"

Kurak birik iklime sahip Ankara'da şehrin keşmekeşinden kaçmak isteyenler sakin ve yeşil alan arıyorlar. Bu kapsamda Gölbaşı herkesin aradığı nitelikte bir yerleşim oluyor. Mogan ve Eymir gölleriyle hızla gelişen Gölbaşı bölgesi, turizm potansiyelini her geçen gün artırıyor. Ankara'da dinlenmek isteyenler ya da canları sıkılanlar Mogan Gölü'ne gidiyor.

Ankara Gölbaşı

Şehir merkezine yakınlığı ve ulaşım bağlantılarının iyi olması nedeniyle tercih edilen Mogan Gölü'nün yanı sıra Emir Gölü, arkadaşlarıyla piknik yapmak ve eğlenmek isteyenler tarafından da tercih ediliyor. Ankaralıların sığınak yerleri olan Mogan ve Emir Gölleri, giderek yeni turizm destinasyonları haline geliyor.