Sararan beyaz kıyafetleri bembeyaz yapıyor! Bu yöntemi deneyen pahalı deterjana para vermiyor

Beyazların sararması mevsimler boyunca beyaz giymek isteyen kişilerin en sık karşılaştığı sorunlardan biridir. Sararmış çamaşırları bir gün sonra sebepsiz yere atmak çözüm değildir. İşte sararmış beyazlarınızın ilk günkü gibi görünmesini nasıl sağlayacağınız hakkında detaylı bilgiler..

Sararan beyaz kıyafetleri bembeyaz yapıyor! Bu yöntemi deneyen pahalı deterjana para vermiyor

Beyaz kıyafetler giymek mükemmel ve parlak görünür ve giyenin her zaman daha zarif görünmesini sağlar. Ancak beyaz çamaşırlar sararabilir ve inatçı lekeler oluşabilir. İşte beyaz çamaşırlarınızı daha da beyaz hale getirecek bazı temizlik ipuçları..

"Beyaz çamaşırların kusursuz temizliği için öneriler"

Sararan beyaz kıyafetleri bembeyaz yapıyor

AMONYAK İLE OKSİJEN SUYU

Hidrojen peroksit ve amonyağı bir kapta birleştirin. Karışımı sarı kısmın üzerine dökün ve yumuşayana kadar bekleyin.

Daha sonra çamaşır makinesinde kısa programda yıkayın. Bu leke çıkarma yöntemi sayesinde beyaz çamaşırlarınız kusursuz görünecektir.

ASPİRİN

Elbiselerinizi büyük bir kovaya koyun. Üzerine 5-6 aspirin dökün. Daha sonra kaynar suyu dökün ve bir kaşıkla karıştırın. Bir saat bekledikten sonra çamaşır makinesinde uygun modda yıkayın.

LİMON SUYU

2 litre suyu iyice kaynatın. Su kaynadıktan hemen sonra geniş bir kaseye dökün. Suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuz ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin. Daha sonra bir kaşık dolusu deterjan ekleyip sararmış kıyafetleri suya atın.

1 saat suyun içerisinde beklettikten sonra beyazları yıkadığınız programda yıkayın.

Sararan beyaz kıyafetleri bembeyaz yapıyor

KARBONAT

Giysileri beyazlatmanın en yaygın yollarından biri karbonattır.

Bu yöntem için sararmış bölgeleri karbonatla kaplayın. Limonu sıkın ve 10 dakika kadar bekleyin. O bölgede kabarcıklar oluşuyor. Daha sonra kıyafetleri çamaşır makinesine koyun ve yıkayın.

Kabartma tozu sarı lekeleri aşındırır ancak makine bunları tamamen giderir. Bu yöntemi kumaş giysiler üzerinde deneyin. Deri, kadife gibi kumaşlara zararlı olabilir.

BEYAZ SİRKE

Her derde deva olarak bilinen beyaz sirke aynı zamanda çamaşırlarınızı da temizler. Sarı kısımlara tuz serpin. Daha sonra beyaz sirkeyi dökün, 30 dakika kadar bekletin.

Daha sonra çamaşır makinesinde yıkayın. Beyaz sirke sararmış bölgelerin açılmasına ve kıyafetlerin canlanmasına yardımcı olur.