Saç boyamayı unutturacak yöntem! Beyaz saçlarınızla şimdiden vedalaşın

Saçını evde boyamak, görünüşünü değiştirmek isteyenler için popüler bir seçenektir. Gri saçlarınızı kapatmak, yeni renk tonunu denemek ya da yalnızca mevcut renginizi yenilemeyi düşünüyorsanız saçınızı evde kolayca boyayabilirsiniz. Tabii ki, yalnızca belirli kurallara uymanız durumunda. İşte evde saçınızı boyarken aklınızda bulundurmanız gereken bazı noktalar..

Saç boyamayı unutturacak yöntem! Beyaz saçlarınızla şimdiden vedalaşın

Saçınızın tamamına renk uygulamadan önce daima bir yama testi yapmalısınız. Bu, saç rengine karşı alerji reaksiyonlarını ya da hassasiyetleri tanımlamaya yardımcı olabilir.

Saç boyanızla birlikte gelen talimatları dikkatlice okumalısınız. Her ürünün kendine özgü bir uygulama yöntemi ve işlem süresi vardır.

Başlamadan önce ihtiyacınız olan tüm malzemeleri bir araya getirin. Buna eldivenler, eski gömlekler ve havlular gibi şeyler dahildir. Ayrıca cildinizin boya olmasını önleyebilmek adına saç çizgisi çevresine 'Vazelin' uygulayın.

Saç boyamayı unutturacak yöntem! Beyaz saçlarınızla şimdiden vedalaşın

Nihai renk sonuçlarınızdan emin olamadıysanız rengin nasıl geliştiğini anlamak adına saçınızın küçük bölümünde boya ile bir test yapın.

Saçınızı bölümlere ayırın ve eşit şekilde uygulayın. Rengi saçınıza eşit olarak dağıtabilmek için geniş dişli tarak kullanmalısınız.

Saçınızın aşırı ya da az boyanmasının önüne geçebilmek için önerilen maruz kalma sürelerine uyun. Boyama işleminim sonunda saçlarınızı su berraklaşana kadar iyice durulayın.

Saçlarınızı nemlendirmek ve aynı zamanda beslemek için boya setine dahil olan saç kremini kullanın.