Rengi solmuş, eskiyen parkeleri hayata döndüren parlatma tekniği! En pratik temizlik tüyosu

Eski parkeler ve matlaşan mermerlerin görüntüsü rahatsızlık vermektedir. Peki, çözüm yöntemi nedir? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Rengi solmuş, eskiyen parkeleri hayata döndüren parlatma tekniği! En pratik temizlik tüyosu

Eski parkeler ve matlaşan mermer görüntüsüne son verebilirsiniz. Nelere dikkat edilmeli? Nasıl bu görüntüden kurtulabilirsiniz? Tüm detaylar haberimizde.

PARKE VE MERMER PARLATMA YÖNTEMİ!

Eski parke ve matlaşan mermerlerin görüntüsü rahatsızlık vermektedir. Çeşitli yöntemlerle kurtulabilirsiniz.cilalama

Parke ve mermerlerin görüntüsü için yağlama ve vernikleme yöntemi uygulanabilir. Görsel olarak şık bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Yağlama yöntemiyle aşınmış parke yüzeylerini düzeltebilirsiniz. Parke rengi solmadan yeni bir görünüm elde edilebilir.

Aşınmış yüzey belirlenir. Kenarlarına bant çekilir. Çatlak kısımlar zımparalanır. Toz, kirden arınmış olması önemlidir. Deterjanla temizleyin. Koruyucu cilanız yağ, balmumu, sentetik polimer içermelidir. Yumuşak bez yardımıyla yağ yedirilmeli. Parkenin yağı yemesi beklenmelidir.

Ahşap parkeler matlaşma ve aşınma yapabilir. Parke cilalanmalıdır fakat parke yaşı önemlidir. Yeni yapılmış parkeler 3 ayda bir verniklenmelidir. Eski bir parke ise eski vernik temizlenmelidir. Ardından yüzey temizlenir, vernikleme işlemi yapılır.

Eski mermeriniz parlaklığına kavuşmuyor ise bir uzmandan yardım almalısınız. Cilalama işlemi gerçekleştirmelisiniz. Sizin yapabileceğiniz seviyede bir işlemse piyasada olan özel cilaları uygulayabilirsiniz. Kullanma talimatına dikkat edilmelidir.