PTT'den flaş yüzde 30 indirim kararı! Sadece o tarihe kadar geçerli olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, PTT kargo ile anlaşma yaptı. Depremzede şehirlerimiz için indirimli fiyat tarifesi uygulanacak! 6 Şubat 2024 tarihinde başlayacak olan kampanya 6 Mayıs 2024'e kadar devam edecek. İşte ayrıntılar...

PTT'den flaş yüzde 30 indirim kararı! Sadece o tarihe kadar geçerli olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından ticaretin devamını sağlamak ve depremzedelere destek olmak amacıyla önemli bir adım attı. Bakanlık, PTT kargolarında geçerli olacak yüzde 30 indirim kampanyasını duyurdu.

Deprem bölgesinde ticaretin canlanmasını hedefleyen bu kampanya ile özellikle depremzedelerin ihtiyaç duydukları ürünlere daha kolay ulaşmaları amaçlanıyor. Böylece, deprem sonucu maddi ve manevi kayıplar yaşayan vatandaşlara ekonomik destek sunulacak.

ptt kargo depremzede indirimi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Asrın felaketinde zarar gören illerimizin ticaret hayatının tekrar canlandırılması ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için PTT olarak kampanya başlatıyoruz" dedi. Bakan Uraloğlu, depremin hemen ardından PTT Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen yardım gönderimleri hakkında da bilgi vererek, depremzedelere yapılan 43 bin 350 adet yardım kolisinin ücretsiz bir şekilde taşındığını vurguladı.

Kampanya kapsamında, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinden yapılacak kargo gönderilerinde %30 indirim uygulanacak. Kampanya 6 Şubat 2024 tarihinde başladı ve 6 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu süre zarfında gerçekleştirilecek gönderiler, umut dolu bir anlayışla deprem bölgesine destek olacak.