Pastanelerden almanıza gerek yok! Ev yapımı şekerpare tarifi davet sofralarının vazgeçilmezi olacak

Pastanelerden sıklıkla tercih edilen şekerpareleri artık evinizde yapabileceksiniz. Kısa süre içerisinde pastane usulü şekerpareler için püf noktalar belli oldu. İşte herkesin ağzının suyunu akıtacak şekerpare tarifi haberimizde.

Pastanelerden almanıza gerek yok! Ev yapımı şekerpare tarifi davet sofralarının vazgeçilmezi olacak

Özellikle misafir gelince tercih edilen pastane şekerparelerini evde yapmak artık mümkün. Kısa süre içerisinde parmaklarınızı yedirecek o tarif geldi. Pastane usulü şekerpare malzemeleri ve yapılışı...

ŞEKERPARE MALZEMELERİ

Hamuru için;

1 su bardağı Ayçiçek Yağı (200 ml)

1 su bardağı irmik

1 çay bardağı pudra şekeri

3 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılıyor)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Şerbeti için;

2,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su (600 ml)

Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Şekerpare yapımı

TARİF

Öncelikli olarak şerbet hazırlamakla başlayın. Tencerenin içerisinde su ve şeker alınarak ocağa alınır. Şerbetin kaynamasıyla beraber 10 dakika kaynatılır ve limon suyu ilave edilerek kıvama gelen şerbet ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Hamuru hazırlarken yoğurma kabına ayçiçek yağı, vanilya, yumurta beyazı alınarak karıştırılır. Pudra şekeri, irmik, kabartma tozu ve un eklenerek kulak memesi kıvamına gelecek bir hamur hazırlanır. Hamur formuna geldiğinde iyice yoğurularak şekil verilerek fırın kağıdı serili tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika üzerine kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.