O ilde toplu taşımaya zam! Bugünden itibaren geçerli: Zamlı minibüs bilet fiyatları

Ağustos ayında toplu taşıma zamlarına ilişkin gelişmeler göz önünde. Farklı illerde yaşanan zamlar, döviz kurları, petrol fiyatları gibi etkenlerle bağlantılı olarak şekilleniyor. O şehirde toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51.52 oranında zam kararı alındı. İşte yeni fiyatlar...

O ilde toplu taşımaya zam! Bugünden itibaren geçerli: Zamlı minibüs bilet fiyatları

Toplu taşıma zamları konusundaki güncel gelişmeler, ağustos ayının ortasında da dikkat çekiyor. Farklı illerde toplu taşıma ücretlerine yapılan zamlar, yaz aylarındaki döviz kurları, petrol fiyatları, KDV ve ÖTV artışı gibi faktörlerle yakından ilişkilendiriliyor. 

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine yapılan zam gündemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği UKOME toplantısında ele alındı. Toplu ulaşım araçları, taksi, okul ve personel servislerine yönelik alınan zam kararları, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda belirlendi. Bu kararlar çerçevesinde elektronik bilet ücretleri, abonman fiyatları ve minibüs ücretleri farklı oranlarda artırıldı. Yeni fiyat tarifesinin ne zaman yürürlüğe gireceği de açıklandı.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNE YÜZDE 51.52 ZAM YAPILDI

1

Son olarak İstanbul'da gerçekleşen UKOME toplantısında, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51.52 oranında zam kararı alındı. Bu zamla birlikte minibüs fiyatları da gündeme geldi. Zam sonucunda, elektronik bilet ücretleri ve abonman ücretleri artış gösterdi. Minibüs ücretlerindeki artışın ne zaman başlayacağı ise merak ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce başkanlığında düzenlenen UKOME toplantısı, toplu ulaşım ücretlerine yapılan zam gündemiyle Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti. Toplu taşıma araçları, taksi, okul ve personel servislerine yapılan zam kararıyla tam elektronik bilet ücreti 9,90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci elektronik bileti 4,83 TL'den 7,32 TL'ye, öğretmen elektronik bileti 7,09 TL'den 10,74 TL'ye yükseldi. Tam abonman ücreti 777 TL'den 1177 TL'ye, öğrenci abonman ücreti ise 140 TL'den 212 TL'ye çıktı. Ayrıca minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 TL'den 12 TL'ye çıkarılırken, öğrenciler için bu ücret 5 TL'den 8 TL'ye yükseldi. Bu zam kararlarının 11 Ağustos'ta toplu ulaşımda, 14 Ağustos'ta taksi ve minibüslerde yürürlüğe gireceği belirtildi.

Yeni tarife değişiklikleri, 11 Ağustos Cuma günü toplu ulaşımda, 14 Ağustos Pazartesi günü ise taksi ve minibüslerde yürürlüğe girecek.