O il için yeni tehlike! Altından usul usul fay hattı geçiyor: Her an 7,4'lük deprem vurabilir

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, o il için önemli bir uyarı yaptı. İşte detaylar....

O il için yeni tehlike! Altından usul usul fay hattı geçiyor: Her an 7,4'lük deprem vurabilir

 

NACİ GÖRÜR’DEN KORKUTAN TAHMİN!

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'den geçen fay hatları ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Görür 7.4 büyüklüğünde yaşanabilecek deprem ile ilgili olarak o ili uyardı. İşte detaylar…

naci görür

Daha öncede deprem ile ilgili tahminleri tutan Görür bu kez yine şaşırtan bir açıklamada bulundu. bölgeyi işaret ederek kritik bir uyarıda bulundu. Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda Tunceli’de büyük bir deprem yaşanabileceğini belirtti. Görür, Erzincan-Karlıova arasında bulunan fayın büyük bir güç biriktirdiğini ve 7,4 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini söylemesi stüdyoda resmen kan dondurdu.

Naci Görür, Türkiye’nin deprem bölgesi bir ülke olduğunu ve çok aktif fayların olduğunu ifade ederek son yıllarda yaşanan depremleri de kastederek hazırlıklı olunmasını istedi. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki fayların çok aktif faylar olduğunu ve büyük şideette depremler üretebilecek potansiyelde olduğunu belirten Görür, Erzincan-Karlıova arasındaki son olarak 1939 yılında meydana gelen bir deprem oluşturduğunu belirtti. Bu depreminde yıkıcı ve 33 bin kişinin hayatını kaybettiği 7,9 büyüklüğündeki Erzincan depremi olduğunu ifade eden Görür Bu fayın ortalama 80 yılda bir deprem ürettiğini belirterek depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğinin de altını çizdi.

ÖNLEM İÇİN GEÇ KALMAYIN

Naci Görür, Tunceli deki fayın zamanını doldurduğunu ve her an bir deprem üretebileceğini belirterek ‘Burası deprem üretirse 7,4’e kadar çıkabilir. Bu fayın kırılması Tunceli’yi tehdit ediyor. Tunceli’nin deprem riski çok yüksek. Bu fay kırıldığında Tunceli’de 7,2 büyüklüğünde bir deprem hissedilebilir" dedi.

Tunceli’nin deprem konusunda hazırlıklı olması gerektiğini belirten Görür binalarda güçlendirmelerin yapılmasını ve insanlara deprem konusunda eğitim verilmesini istedi.

BU BÖLGELERE DİKKAT

Erzincan-Karlıova arasında deprem yaşanma olasılığının yüksek olduğunu belirten Görür, fay hattında önemli bir kısmın kırıldığını aktararak 'Büyük deprem 500 sene beklemiyoruz. Doğu Anadolu fayının hareketinin 7 ve üstü deprem stresi oluşturması için 500 yıl gerekiyor. Sözünü ettiğim fayın kırılmamış kesimleri de bir süre sonra kırılıyor. Artçı deprem diyoruz. O bölgede yaklaşık 1-1,5 sene deprem hissedeceğiz. Doğu Anadolu fayında Bingöl ve Karlıova bölgesi hariç büyük depremlerden uzağız. Kırılmamış yerler varsa kırılacaklardır' dedi.