Mutfakta yatan gizli hazine! Ok gibi kirpikler için bunu yapmak şart:

Kirpikleriniz başlangıçta fazla hacimli olmayabilir ancak bu, zamanla eskisi kadar iyi görünmeyecekleri anlamına gelmez. Gece veya gündüz fark etmeksizin en açıklayıcı ve tamamlayıcı makyaj elbette ki 'hacimli, göz alıcı kirpikler'dir. Bunu yapmak için kirpiklerinize iyi bakmanız gerekir. Bitkisel içeriklerle kirpiklerinize bakım yapmalı, doğru maskara seçmeli, kirpiklerinizin dökülme durumunu engellemelisiniz. Peki, daha hacimli kirpiklere sahip olmak için 5 temel adım nedir? Gelin bir göz atalım...

Mutfakta yatan gizli hazine! Ok gibi kirpikler için bunu yapmak şart:

"Bitkisel yağlarla besleyin"

Uzun, hacimli kirpiklere sahip olmak için makyaj yaparken sadece hacime odaklanmayın. Uzun süreli sonuçlar için kirpiklerinizi kökünden ucuna kadar bitkisel yağlarla bakım yapın ve güçlendirin. Mesela; tatlı badem ve hint yağı, joboba yağı ile E vitamini kirpikleri güçlendirir. Bu doğal kirpik temizleme yağlarını her gece yatmadan önce kirpiklerinize uygulayın, kısa sürede güzel sonuçlar göreceğinizden emin olabilirsiniz. Bu nedenle bitkisel yağları sadece saç ve cilt için değil kirpikler için de kullanmak çok güzel sonuçlar verecektir.

"Masajla güçlendirin"

Ok gibi kirpikler için bunu yapmak şart

Kirpiklerinizin köklerine masaj yapmanın onları daha güçlü hale getirebileceğini biliyor muydunuz? Aynen öyle, tıpkı saç köklerinize masaj yaptığınız gibi kirpiklerinize masaj yapabilirsiniz. Bu çerçevede göz kapaklarınız ile birlikte kirpiklerinize dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapmak gözlerinizin ve kirpiklerinizin etrafındaki kan dolaşımını artıracak ve bu da kirpiklerin uzamasını teşvik edecektir.

"Kirpik dökülmesini önleyin"

Daha önceki yazılarımızda yatmadan önce cildinizi temizlemenin öneminden defalarca bahsetmiştik. Bu nedenle yatmadan önce mutlaka makyajınızı çıkarın. Makyajınızı çıkarmanız kirpiklerinizin dökülmesini önleyecek ve cildinizin nefes almasını sağlayacaktır.

"Besleyici maskaralardan kullanın"

Sıradan maskara yerine zengin bitkisel içeriklerle kirpiklerinizi besleyen ve uzatan bitkisel maskara kullanmalısınız. Bu maskaralar içerdikleri bitki özleri ve yağlarla kirpiklerinizi güçlendirir, uzatır ve besler. Bu nedenle makyaj ve bakım bir arada yapılabilir.

Ok gibi kirpikler için bunu yapmak şart

"Beslenmenize dikkat edin"

Sağlıklı kirpikleriniz olsun istiyorsanız beselnmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlıksız ve dengesiz beslenmenin tüm vücudunuzun yanı sıra cildinize, saçınıza ve kirpiklerinize de olumsuz etkisi vardır. Ayrıca sağlıksız beslenme de göz yorgunluğuna neden olabilir. Daha dolgun kirpiklere sahip olmak için protein ile E vitamini açısından zengin yiyecekler yiyin. Gün boyunca en az 2 litre kadar su içmeyi unutmayın.