Mutfakta pratik yöntem sanılan hatalar! 7'den 70'e herkes aynısını yapıyor

Sağlıklı yemekler yapmak için mutfağa girdiğinizde aslında farkına bile varmadan yapılan hataların sağlığınızı tehlikeye attığını biliyor muydunuz ? İşte doğru bilinen mutfak hataları !

Mutfakta pratik yöntem sanılan hatalar! 7'den 70'e herkes aynısını yapıyor

Mutfakta yiyeceklerin hazırlanması sırasında farkına varmadan çeşitli hatalar yapılıyor. Bu hataların bazıları hijyen ve sağlık sorunlarına neden olabileceği gibi pişirme sürecinden yemeğin tadına kadar her şeyi etkiler. Şeflerin bile farkında olmadan yaptığı bu hataları öğrenmek, yemek pişirmeyi daha pratik ve kolay hale getirecektir. İşte mutfakta en sık yapılan hatalardan bazıları:

diyet

Sıcak bir tepsiyi ıslak bezle tutmak 

Sıcak bir tepsiyi ısıya daha az duyarlı hale getirmek için ıslak bez veya havluyla tutmak yanlış bir yöntemdir. Islak havlu veya bez, suyun etkisiyle daha çabuk ısınacak ve ellerinizin yanmasına neden olacaktır. Bunun yerine kuru ve kalın bir havlu ya da bez kullanmak daha doğrudur.

diyet

Kaseleri ıslak tutmak

Bu hata pişmiş sıcak yemek kaselerini koyacak bir yer bulunamadığı durumlarda ortaya çıkmaktadır.  Ancak bu durumda yapılmaması gereken en kötü eylem, kaseyi ıslak bir yerde bırakmaktır. İçindeki yemeğin sıcaklığı ve ıslak yüzeyin soğukluğu arasında kase parçalara ayrılma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

diyet

Tavanın ısınmasını beklemeden pişirmeye başlamak

Et yemeklerinde sıkça yapılan bu hatayı tekrarlamak sağlık açısından tehlikelidir. Kızartma tavası ısıtılmadan yemek eklendiğinde, baştan soğuk yağ ile karıştırılan yemek daha fazla yağ emer. Bu da hem kolesterolü hem de yemeğin tadını olumsuz etkiler.

diyet

Sıcak malzemelerde blender kullanmak

Sıcak malzemeleri blendera koymak profesyoneller tarafından kullanılan yaygın bir yöntemdir. Ancak bu oldukça zararlıdır. Blenderın ağzı kapalıdır ve sıcak malzemeler blenderın içinde basınç oluşturacağından patlama tehlikesi söz konusu olabilir.

diyet

Haşlanmış makarnayı yıkamak

Makarnayı haşlamak için kullanılan suyun içindeki nişasta karışımı sayesinde makarna daha lezzetli olur. Bu nedenle çoğu profesyonel mutfak makarna pişirme suyunu makarna sosu yapmak için kullanır. Haşlanmış makarna sudan süzülürse lezzetini kaybeder.

diyet

Eti doğrudan oda sıcaklığında çözdürmek

Dondurucuda saklanan eti doğrudan oda sıcaklığında çözdürmek, et üzerinde bakteri ve mikropların aşırı çoğalmasına neden olur. Etinizin sağlıksız olmasını istemiyorsanız, en sağlıklı yol bir gece önceden dondurucudan buzdolabına koymaktır.

araba

Mikser yerine blender kullanımı

Mikser de benzer bir işleve sahip olsa da, mikser yerine blender tercih etmek bazı yemek ve tatlılarda bazı temel adımları atlamak anlamına gelebilir. Örneğin, keklerin havalandırılması ve harmanlanması gerekir, bu nedenle blender kullanmak kekin kabarmasını önleyebilir.

diyet

Hamura bir kerede su eklemek

Hamur yoğururken, su içeriği düşükse, suyun az miktarlarda eklenmesi gerekir. Su hamura doğrudan eklenirse, hamur ayrık kalır ve yoğurma kıvamına getirmek zorlaşır. Bunun yerine, hamuru yoğurmaya devam ederken suyun yavaş yavaş eklenmesi gerekir.